Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Mango powodzenia życze i czekamy na relacje :)
  • 9 lat temu
    Masz rację Gatta ze zmianą lekarza. W Przemyślu jest długie oczekiwanie na endokrynologa,lecz jeżeli coś się dzieje, to bez problemu przyśpieszają termin.
  • 9 lat temu
    Dzwoniłam do tej lekarki co chodzę ma NFZ doniej totalnie mnie olała.... Pewnie przez to że nie chodzę do niej prywatnie.... Pójdę w poniedziałek do rodzinnej, dobrze że w listopadzie idę do innej endokrynolog, która pracuje w Gliwicach.
  • Dziewczyny, tsh nieco wariuje wraz ze zmianą pory roku, w okresie jesienno-zimowym trzeba nieco zwiększyć dawkę leku. Weteranki już to wiedzą. Najlepiej udać się do lekarza, jeśli nie do endo to przynajmniej do rodzinnego. Obserwujcie swoje samopoczucie i zapisujcie sobie kolejne wyniki wraz z dawką jaką brałyście w momencie badań, przydaje się :)
  • Dziewczyny, tsh nieco wariuje wraz ze zmianą pory roku, w okresie jesienno-zimowym trzeba nieco zwiększyć dawkę leku. Weteranki już to wiedzą. Najlepiej udać się do lekarza, jeśli nie do endo to przynajmniej do rodzinnego. Obserwujcie swoje samopoczucie i zapisujcie sobie kolejne wyniki wraz z dawką jaką brałyście w momencie badań, przydaje się :)
  • 9 lat temu
    .
  • 9 lat temu
    Mango 0,7 miałam po zażyciu euthyroxu a teraz robiłam przed zazyciem. Vjolka chyba tak będę musiała zrobić. Niby chodzę na NFZ ale raz byłam u tej lekarki prywatnie to może będzie mnie pamiętać bo ona kierowała mnie do Gliwic. Albo pojadę na SOR i poproszę o konsultacje z lekarzem
  • 9 lat temu
    Gatta tez bym nie brała nic bez uzgodnienia z lekarzem. Powinni Ci chyba zrobić jeszcze raz badanie tsh, bo to dziwne zeby z 0.7 urosło Ci do 2.35... Ja robiłam badania dzisiaj. Ciekawa jestem co mi tam wyjdzie :-)
  • 9 lat temu
    Gatta, dzwoń do przychodni i mają Cię przyjąć,bo jesteś po operacji i wyniki świrują.Wyolbrzym, że się że czujesz itp...Ja jutro robię badania:-)
  • 9 lat temu
    Gatta, jak mialam podobny problem poszlam po prostu do szpitala na oddział i zapytalam swoją lekarkę . Udzielila mi bardzo solidnej odpowiedzi.Nie byla obrażona, że zawracam jej głowę. Może też tak sprobujesz ;) A co do wapnia - ja bralam 3 razy po 2 tbl.calperosu, teraz 5 dziennie.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat