Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Gatta dziękuję,że się odezwałaś, bo ja już wpadałam w panikę. Ile razy jestem w Gliwicach, to mam wrażenie,że mnie olewają.W listopadzie wybieram się do pracy i mam nadzieję,że zapomnę o tej chorobie. Proszę napisz, czy robili ci na wizycie konsultacyjnej / po operacji/ inne badania, niż te z krwi i czy masz wyznaczone jeszcze jakieś kontrole przed jodowaniem?
-
Gatta dziękuję,że się odezwałaś, bo ja już wpadałam w panikę. Ile razy jestem w Gliwicach, to mam wrażenie,że mnie olewają.W listopadzie wybieram się do pracy i mam nadzieję,że zapomnę o tej chorobie. Proszę napisz, czy robili ci na wizycie konsultacyjnej / po operacji/ inne badania, niż te z krwi i czy masz wyznaczone jeszcze jakieś kontrole przed jodowaniem?
-
Ufffff jestem po bipsji . Lekarz który robi usg do biopsji to się aż śmiał ze ktoś ma wątpliwości co do moich węzłów . Powiedział ze one są ewidentnie odczynowe ale.żeby nikt mu problemów nie robił to zrobił biopsję jednego węzła . Powiedział ze mam w ogóle zapomnieć o niej i się nie.martwić .
-
Dziewczyny ja miałam operację 2 miesiące temu i bliznę też miałam jak gruby czerwony wałek,długo utrzymywał się obrzęk. Dopiero teraz staje się coraz bardziej płaska,smaruje ją Cepanem i pachnę jak cebula.
Teraz na krótko mam męża przy sobie, więc przerywam na chwilę kurację;-) Zacznę się maziać jak pojedzie:-)
Nasze blizny szybciej czy później się zagoją a poza tym blizny są seksi:-D
-
Motylek ja też lecze się w Gliwicach. Operacja była w sierpniu jod mam w kwietniu, więc wszyscy mają pół roczny czas oczekiwania...... Moje przytarczyce też nie pracują, ja wapno kontroluje co 2 tygodnie bo raz za wysokie a raz za niskie..
Malwqa zdawaj relacje ;) trzymam kciuki będzie wszystko ok.
-
Wlasnie przeczytalam artykul taki faajny optymistyczny.Rod Stewart tez w 1999 r mial raka tarczycy I napisal ze jak miec raka to tylko raka tarczycy bo latwo sie go pozbyc.Tak optymistycznie za zakonczenie dnia,dobranoc wszystkim!
-
Witam dziewczyny, ja jeszcze nie idę spać, jeszcze jestem na L4.
Jestem tu nowa ... Proszę o jakieś wsparcie i informacje, jeśli takie posiadacie.
Byłam operowana we wrześniu 2015 w Gliwicach- wynik : rak brodawkowaty, a właściwie mikrorak z przerzutem tylko do 1 węzła chłonnego bocznego- T1aNb. Leczenie radiojodem ustalono mi dopiero na maj 2016. Jestem zrozpaczona, nie wiem dlaczego tak długo mam czekać? Czy wy też tak długo czekacie na leczenie?
Na wizycie kontrolnej zrobiono mi tylko badanie z krwi,nie miałam żadnego innego pooperacyjnego badania. Moje przytarczyce nie funkcjonują, zalecono mi robić co 10 dni badanie - kontrolę wapnia w surowicy krwi. Miałyście podobne doświadczenia z Gliwicami ?
-
Witam dziewczyny, ja jeszcze nie idę spać, jeszcze jestem na L4.
Jestem tu nowa ... Proszę o jakieś wsparcie i informacje, jeśli takie posiadacie.
Byłam operowana we wrześniu 2015 w Gliwicach- wynik : rak brodawkowaty, a właściwie mikrorak z przerzutem tylko do 1 węzła chłonnego bocznego- T1aNb. Leczenie radiojodem ustalono mi dopiero na maj 2016. Jestem zrozpaczona, nie wiem dlaczego tak długo mam czekać? Czy wy też tak długo czekacie na leczenie?
Na wizycie kontrolnej zrobiono mi tylko badanie z krwi,nie miałam żadnego innego pooperacyjnego badania. Moje przytarczyce nie funkcjonują, zalecono mi robić co 10 dni badanie - kontrolę wapnia w surowicy krwi. Miałyście podobne doświadczenia z Gliwicami ?
-
Do jutra kochane, bo jutro do pracy, pobudka 4.50. DOBRANOC
-
No i właśnie za takie odpowiedzi Wam dziękuję i wiem że też na takie czekacie.
MUSI BYĆ DOBRZE!!!