Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
-
Dużo też słyszałam pozytywnych opini o WiMie. M.in od kalmary ? tam już zostanę na całkowite leczenie. Cobdo promieniowania to bez przesady. Ja nigdzie nie wyczytałam że aż 3 msc trzeba sie tak ograniczać. Lekarz też mi o tym nie wspomniał. Powiedział tylko że w ciążę przez rok lepiej nie zachodzić. W moim przypadku nie zbliżać się jeszcze dwa tyg po wyjściu ze szpitala do dziecka na bezpieczną odległość. Zrobię dla pewności 3 tyg kwarantanny i koniec.
-
Dużo też słyszałam pozytywnych opini o WiMie. M.in od kalmary ? tam już zostanę na całkowite leczenie. Cobdo promieniowania to bez przesady. Ja nigdzie nie wyczytałam że aż 3 msc trzeba sie tak ograniczać. Lekarz też mi o tym nie wspomniał. Powiedział tylko że w ciążę przez rok lepiej nie zachodzić. W moim przypadku nie zbliżać się jeszcze dwa tyg po wyjściu ze szpitala do dziecka na bezpieczną odległość. Zrobię dla pewności 3 tyg kwarantanny i koniec.
-
kawka aniaw tak jak pisze kalmara. Nie byłam w CO. Jestem w WiMie. Dlaczego? Bo udało mi się tam dostać wcześniej na wizytę i jod w połowie listopada. Też fuksem bo w grafik przez pomyłkę wpisali jakąś panią która ma inny rodzaj leczenia niż jod i mają wolną izolatke dzięki temu. Tłumacze sobie że opatrzność nade mną czuwa ? może z małą pomocą sił ziemskich ale w takiej sytuacji życiowej jak diagnoza rak człowiek szuka gdzie może. Bardzo pomogła rodzina.
-
Mam do was pytanko,Czy ktos zechcialby mi naisac ile wynosil wasz marker nowotworowy Tg przed operacja jeszcze?dzieki
-
Dziewczyny ,a może znajdziecie dodatkowe plusy w jodowaniu :-) Z dala od codziennych obowiązków,nikt nie będzie nic chcial typu obiad,zakupy ,lekcje,a rodzina spręży się i te kilka dni przeżyje :-).
-
Dlaczego raptem taka zmiana ?
-
kawka aniaw12
Kasiula17 była w WIM w końcu i tam idzie na jod :)
-
kasiula17
Podbijam pytanie. ;) Jak wizyta w CO? ;)
-
Kasiula17 jak tam wizyta w Centrum Onkologii ?