Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Lauroli powodzenia :) trzymam kciuki ;) Wczoraj pierwszy dzień w pracy, na sen wzięłam przeciwbólową tabletkę bo kręgosłup i szyja strasznie bolały... Myślę że zostałam się totalnie... A czy Wasza blizna szczypie Was tak jakby ktoś Wam ją rozcinał??
  • 9 lat temu
    Dzwonili ze nie musze mieć jutro ponownej scyntygrafii. To chyba dobrze ? Czy nie ?
  • 9 lat temu
    lauroli - :) będzie z głowy !! malwqa -wolność - gratulacje !!
  • 9 lat temu
    lauroli trzymam kciuki <3 wróciłam ze scyntygrafi , mam nadzieje ze powiedzą nam dzisiaj co wyszło po badaniu. A jutro wolność !!!!!!!!!! Juhhhuuuu
  • Lauroli Trzymam za ciebie kciuki bardzo mocno.MNie tez dzis mieli operowac,ale przelozyli ze wzgledu na moje przeziebienie.POwodzenia z calego serducha!trzymaj sie :-)
  • Justin00 Mam wlasnie nadzieje ze to nie wyglada az tak strasznie.
  • lauroli Trzymam kciuki! Wszystko będzie ok! Powodzenia! :)
  • Dziewczyny gdzie wy sie naczytaliście tych rewelacji o promieniowaniu idźcie na ten jod posłuchajcie lekarza jak to jest z tym promieniowanie w Gliwicach drugiego dnia jest spotkanie z pielęgniarka ktora pieknie tlumaczy jak to wszystko wygląda z tego co zauwazylam pacjenci dodają bardzo duzo od siebie :D
  • Hej Dziewczyny. Ja już jestem od wczoraj w Gliwicach,dziś o 15 operacja... Pomijając fakt,że jestem przerażona, to z drugiej strony cieszę się że już wkrótce wszystko będzie za mną :D Pozdrawiam i życzę miłego dnia <3
  • Naprawde nie mozna nawet lezec w lozku obok dziecka?az trzy miesiace,czyli to znaczy 3 m_ce bez tulenia I calowania?a na rece tez nie mozna wziasc?masakra,jak to wytrzymac?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat