Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    aneta31 :-) mój marker jest na szczęście niski, 0,15 poniżej normy. Tak jak pisałam wcześniej czekam na scyntygrafie, co pokaże ??? a jak u Ciebie ten wynik?
  • 9 lat temu
    :D
  • 9 lat temu
    <3
  • 9 lat temu
    Hej :-) Mango :-) Wyszłam ze szpitala w piętek 16.10 długo nie trzymają takie przepełnienie. Mam syna , który ma 14 lat ale i tak ciężko przy rozłące. Widzimy sie na skype...Jutro na szczęście wracam do domku, ale nadal przez dwa tygodnie mam nie zbliżać się do odległości mniejszej niż dwa metry a z mężem nie mogę spać do ok 15 dni...ciężki okres hmmmmmam mam nadzieję, że zachowanie tych zasad będzie wystarczające. Brakuje mi jedynie rzetelnych informacji od lekarzy. Brakuje możliwości chociażby zmierzenia wielkości promieniowania np. po okresie tygodnia. W piątek mam scyntygrafię całego ciała więc zapytam, czy jest możliwość sprawdzenia siły " świecenia" ;) Wydawać się by mogło, patrząc na to wszystko, że tu odległość ...tam odległość... pranie osobno, suszenie najlepiej w innym miejscu... spłukiwanie toalety kilka razy...prysznic również ....kapanie dwa razy dziennie ale tak naprawdę zawrotu głowy od tego można dostać. Jak dobrze sobie tego człowiek nie poukłada to...naprawdę na psychikę "siada" ;( ps. na dolegliwość żołądkową biorę każdego dnia controloc control - osłonowo - i od wczoraj po stosowaniu kilku dni nie mam żadnych już dolegliwości :) NA KONIEC SERDUSZKA DLA WAS <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
  • Malwqa Super wiesci,tylko pozazdroscic.CIesze sie razem z toba!!
  • 9 lat temu
    Byli panowie i mierzyli nam promieniowanie . Jupiiii mogę wracać do domu i do dziecka !! Nie promieniuje juz . Jestem w szoku . Tydzień mam z nim tylko nie spać i nie przytulać go za długo :D nawet buziaka mogę mu dać <3
  • Lauroli Masz to juz za soba!Szybkiego powrotu do zdrowia :-) wycinali u ciebie sama tarczyce czy z wezlami?
  • A moje wyniki właściwie nie do końca potwierdziły wznowy to znaczy biopsja jednej zmiany nic nie wykazała druga zmiana zbyt skąpy material jednakze budzi podejrzenie wznowy, tsh w normie marker nie wykrywalny i mimo to mam to usunąć w przyszly czwartek mam chirurga a mialo byc tak łatwo....
  • Cześć Dziewczynki :D Ja już wstałam, wiadomo trochę skolowana ,ale teraz to już tylko patrzeć jak do domu pojadę :D Rana trochę ciągnie, gardło boli,ale da się wytrzymać ;) Pozdrawiam Was Wszystkie <3 I dziękuję za wszystkie słowa otuchy przesłane wczoraj <3
  • Coś przez pomyłkę wcisnęłam i mój post pojawił się kilka razy :(

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat