Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Mango no widzisz nikt mi tego nie powiedział . Zostawili mnie w takiej nie wiedzy. Pojadę na konsultacje do lek który mnie operowal i zobaczę co on powie
  • 9 lat temu
    Ale jod dziala jeszcze pół roku od podania. Tyle czasu moze niszczyć niepożądane komorki.
  • 9 lat temu
    Jod tego nie wybił. . . Najgorsze ze nie mogłam porozmawiać z lekarka . Dali tylko wypis i tyle .
  • 9 lat temu
    Przytulam Malwqa... kurcze to tu jednak niczego nie można byc pewnym... Ale ze nie czekaja, czy jod tego nie wybije tylko od razu operacja?? I te markery nisko... nic nie rozumiem :-( I Justin u Ciebie też operacja... Dziewczyny mocno trzymam kciuki!
  • 9 lat temu
    Kawka wyszło w biopsji ( w której wszyscy -całe konsylium lekarzy było pewne ze to obrzęk poopeeacyiny ) i w scyntygrafi.
  • 9 lat temu
    O kurde, ale to wyszło z tej ostatniej biopsji węzła ? Wiesz jak się stresuje moim wynikiem biopsji. Też mam TG bardzo niskie. Przytulam.
  • 9 lat temu
    Dziewczyny jestem załamana łzy same mi lecą... czeka mnie kolejna operacja . Mam przerzut na jednym węźle .....
  • Aneta31 Samą tarczyce. Węzły boczne ocalone :D
  • 9 lat temu
    ;(
  • 9 lat temu
    Kurcze UPIK ja dostałam dużo łagodniejsze wytyczne :/ nie wiem o co chodzi . Mówili że mam wracać do domu . Żyć normalnie tylko przytulać synka krótko . Przez 7 dni mam zakaz spania z synkiem i tyle .

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat