Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
No ale skoro na jodzie byly trzy osoby z przezutami to chyba czasem sie zdarza :(
-
Aneta31
Nie martw się tak :Dczytalam wiele na temat raka brodawkowatego,rozmawiam ciagle z osobami chorymi i różnymi lekarzami i ten typ takich przerzutow nie daje .Glowa do góry <3
-
Masakra ,jak przeczytalam o tych 3 osobach co maja przerzuty na rozne organy od razu wyobrazilam sobie ,ze napewno I mnie to czeka :( teraz kiedy zaczelam naprawde zyc szczesliwie przypelental sie do mnie ten piepszony rak.Normalnie brak mi juz slow I sil tez....
-
Malwqa dziewczyny mają racje, że w pierwszej scyntygrafii większość osób świeci. Też świeciłam, ale po pół roku było już wszystko dobrze. Z drugiej strony lekarze wiedzą lepiej. Jak masz napisane, że potrzebujesz operacji to chyba lepiej jest węzła usunąć i jeszcze raz poddać się ewentualnemu leczeniu jodem.
-
malwqa co do operacja drugiej zawsze jest czas. Skonsultuj sie z innym lekarzem i najważniejsze to nie łam sie. Wygrasz z tym dziadem. Tak jak my wszystkie wygramy :) innej opcji nie ma!!
-
Cześć kobietki, dzisiaj dotarłam na miejsce i jutro z samego rana zgłaszam się na konsultacje dot. leczenia jodem, aż jestem ciekawa jak to wszystko przebiegnie i na kiedy zostanie wyznaczony termin. Malwqa głowa do góry na pewno wszystko będzie dobrze, jodzik nie takie przerzuty zwalczal ;)
-
Dziewczyny <3 pewnie macie racje . Skonsultuję to jeszcze z lekarzem który mnie operowal. Wiecie co na jodzie byly ze mną jeszcze 3 osoby . Jeden pan walczy z tym dziadem ponad 20 lat. Okazało się ze ma przerzuty w odbycie i na mózgu . Drugi pan ma już przerzuty na wątrobie . Trzeci był właśnie po 7!!!!! dużym jodzie . Ja to pikuś
-
Justin
Musi być dobrze :D
-
Malwqa w pierwszej scyntygrafii dużo osób świeci,powinni chyba dac czas na zadzialanie jodu.
-
Malwqa
Trzymam kciuki za Cienie.Dziewczyny mają rację, że trzeba dac czas jodowi.Szybko chcą Cię ponownie ciąć,a ciekawe czy to nie jest odczynowe.Skonsultuj to jeszcze,zanim Cię potna.Może jakiś tomograf.Trzymam kciuki