Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • No ale skoro na jodzie byly trzy osoby z przezutami to chyba czasem sie zdarza :(
  • 9 lat temu
    Aneta31 Nie martw się tak :Dczytalam wiele na temat raka brodawkowatego,rozmawiam ciagle z osobami chorymi i różnymi lekarzami i ten typ takich przerzutow nie daje .Glowa do góry <3
  • Masakra ,jak przeczytalam o tych 3 osobach co maja przerzuty na rozne organy od razu wyobrazilam sobie ,ze napewno I mnie to czeka :( teraz kiedy zaczelam naprawde zyc szczesliwie przypelental sie do mnie ten piepszony rak.Normalnie brak mi juz slow I sil tez....
  • 9 lat temu
    Malwqa dziewczyny mają racje, że w pierwszej scyntygrafii większość osób świeci. Też świeciłam, ale po pół roku było już wszystko dobrze. Z drugiej strony lekarze wiedzą lepiej. Jak masz napisane, że potrzebujesz operacji to chyba lepiej jest węzła usunąć i jeszcze raz poddać się ewentualnemu leczeniu jodem.
  • malwqa co do operacja drugiej zawsze jest czas. Skonsultuj sie z innym lekarzem i najważniejsze to nie łam sie. Wygrasz z tym dziadem. Tak jak my wszystkie wygramy :) innej opcji nie ma!!
  • 9 lat temu
    Cześć kobietki, dzisiaj dotarłam na miejsce i jutro z samego rana zgłaszam się na konsultacje dot. leczenia jodem, aż jestem ciekawa jak to wszystko przebiegnie i na kiedy zostanie wyznaczony termin. Malwqa głowa do góry na pewno wszystko będzie dobrze, jodzik nie takie przerzuty zwalczal ;)
  • 9 lat temu
    Dziewczyny <3 pewnie macie racje . Skonsultuję to jeszcze z lekarzem który mnie operowal. Wiecie co na jodzie byly ze mną jeszcze 3 osoby . Jeden pan walczy z tym dziadem ponad 20 lat. Okazało się ze ma przerzuty w odbycie i na mózgu . Drugi pan ma już przerzuty na wątrobie . Trzeci był właśnie po 7!!!!! dużym jodzie . Ja to pikuś
  • 9 lat temu
    Justin Musi być dobrze :D
  • 9 lat temu
    Malwqa w pierwszej scyntygrafii dużo osób świeci,powinni chyba dac czas na zadzialanie jodu.
  • 9 lat temu
    Malwqa Trzymam kciuki za Cienie.Dziewczyny mają rację, że trzeba dac czas jodowi.Szybko chcą Cię ponownie ciąć,a ciekawe czy to nie jest odczynowe.Skonsultuj to jeszcze,zanim Cię potna.Może jakiś tomograf.Trzymam kciuki

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat