Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Tak,robiłam przed tabletką.
  • 9 lat temu
    Czyli badania do powtórki ;) Dziękuję Wam za dobrą radę :D
  • 9 lat temu
    Lauroli ja robiłam tez przed tabletka.
  • 9 lat temu
    Dziewczyny ja na wpisie mam napisane i pogrubione ze wyniki tsh mam robić zawsze przed wzięciem tabletki. Jak byłam w szpitalu to tsh robili zawsze przed tabletka
  • 9 lat temu
    Vjolka Robiłaś tsh po tabletce czy przed?? Bo ja już zglupiałam kiedy je robić... Pozdrawiam :)
  • 9 lat temu
    Aaa,przed operacją moje tsh wahało się w granicach 1,6
  • 9 lat temu
    Dziewczyny schudłam,ale jem jak dawniej.Moje tsh 0,3, czy to przez ten wynik?
  • 9 lat temu
    tomaszka Wiem, że to trudne, ale musicie z żoną uzbroić się w cierpliwość i przede wszystkim nie panikować. ;) Wszystko będzie dobrze. Co do dobrego endokrynologa, to jest ich kilku w Trójmieście. Niestety do tych najlepszych ciężko się dostać. Ja byłam u Pani dr w Sea Towers i ona mnie dalej pokierowała. W ciągu kilku dni wylądowałam w szpitalu na diagnostyce, a potem pojechałam do Zgierza na operację.
  • 9 lat temu
    No właśnie jak nie zapomnę we wtorek to zapytam Endo o te wyniki. Tomaszka nie będę się powtarzała bo dziewczyny maja racje. Glowa do góry. Poczekajcie na wynik biopsji. Nie każdy guzek to odrazu rak. Bedzie wynik to wtedy będziecie myśleć. Poczytajcie forum i w razie jakiś pytan piszcie my pomożemy :)
  • 9 lat temu
    Tomaszka Wiem,że boisz się razem z żoną ja mam syna 18 letniego ,ktory walczy z rakiem tarczycy.Glowa do góry to naprawdę jest do przejścia.Wymaga trochę czasu ,ale można z rakiem tarczycy wygrać :-) Wyszukaj pozytywne wpisy z tego forum,poczytajcie razem to daje wiele siły :D

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat