Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
tomaszka
te badania mogą pokazać, że coś się dzieje w organizmie, ale to biopsja może określić rodzaj ale i może go WYKLUCZYĆ - i tego się trzymajcie.
Co do urody , może Ty teraz inaczej spojrzałeś na swoją ukochaną żonę :) , która zapewne jest piękna, ale na co dzień nie zwracamy na niektóre rzeczy uwagi, wydają się nam oczywiste. Wygląd nie zmienia się z tą chorobą. Możesz być pewien, że żonka wyjdzie z tego i będzie ona piękna nawet kiedy będzie miała już zmarszczki :)
-
dzieki dziewczyny mam jeszcze pytanie badania ktore zonie zlecono to takie....T4,TSH,T3,FT4,jakies FBC,ELEKTROLITY,ESR,GLUKOZA,,,,czy po nich juz bedziemy wiedzieli jaki to rak,bo biopsji jeszcze nie mamy.nie chce juz nigdzie o tym czytac na internecie tylko faktycznie wszystko bede sie pytal was najlepiej jest tak...a teraz jeszcze pytanie z innej beczki moze nie jest to moment dobry ..ale czy na poczatku choroby tez wygladalyscie ladniej niz wczesniej kazdego innego dnia mowili wam to mezowie?bo moja zona jest przesliczna teraz albo ja juz trace zmysly,albo tak jest w glowie ulozone ze wydaje mi sie tak bo moge juz nigdy.......nie sorry nie wazne
-
Tak,robiłam przed tabletką.
-
Czyli badania do powtórki ;)
Dziękuję Wam za dobrą radę :D
-
Lauroli ja robiłam tez przed tabletka.
-
Dziewczyny ja na wpisie mam napisane i pogrubione ze wyniki tsh mam robić zawsze przed wzięciem tabletki. Jak byłam w szpitalu to tsh robili zawsze przed tabletka
-
Vjolka
Robiłaś tsh po tabletce czy przed??
Bo ja już zglupiałam kiedy je robić...
Pozdrawiam :)
-
Aaa,przed operacją moje tsh wahało się w granicach 1,6
-
Dziewczyny schudłam,ale jem jak dawniej.Moje tsh 0,3, czy to przez ten wynik?
-
tomaszka
Wiem, że to trudne, ale musicie z żoną uzbroić się w cierpliwość i przede wszystkim nie panikować. ;) Wszystko będzie dobrze.
Co do dobrego endokrynologa, to jest ich kilku w Trójmieście. Niestety do tych najlepszych ciężko się dostać. Ja byłam u Pani dr w Sea Towers i ona mnie dalej pokierowała. W ciągu kilku dni wylądowałam w szpitalu na diagnostyce, a potem pojechałam do Zgierza na operację.