Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Dobrze Malwqa , pozbądż się go jak najprędzej . <3
  • 9 lat temu
    A ja wracam z Kielc. Byłam na konsultacji u jeszcze jednego lekarza. Operacja zamiast w lutym odbędzie się zaraz po nowym roku. I dobrze. Nie ma na co czekac
  • 9 lat temu
    Już po biopsji węzła. Lekarka powiedziała, że węzeł nie wygląda źle. Jest przesuwalny. Tylko chciałam żeby do czasu biopsji węzeł się zmniejszył, a tu nic z tego. Teraz czekam na wynik.
  • 9 lat temu
    Hej wszystkim!!! Tomaszka przestań myśleć negatywnie, jeszcze nie wiecie czy to rak a nawet jeżeli tak się zdarzy to na tego raka się nie umiera to tylko tak strasznie brzmi , niemalże jak wyrok ale tak nie jest , jod sobie z tym bardzo dobrze radzi . Zobaczysz za kilka tygodni bedziesz się śmiał sam z siebie,że tak wyolbrzymiałeś całą sytuację, będzie dobrze ,grunt to pozytywne myślenie . Aha i ktoś tutaj dał ci dobrą radę nie czytaj o chorobie w necie wiem coś o tym, myślałam,że umrę w tydzień no może w miesiąc haha a jestem 7 miesięcy po operacji i nadal żyję i zamierzam żyć dalej . Pozdrawiam cieplutko !!!
  • lek na wszystkie nowotwory - ZAPONMIJ- niektórzy zachowują się jak hieny i na cudzym nieszczęściu chcieliby zarobić. Wiadomo, że zdesperowany człowiek jest gotów czasami na wszystko i gotów jest zapłacić duże pieniądze. Nie wierz w takie cuda. Zresztą nie znasz jeszcze diagnozy a my wiemy ,że w naszym przypadku to i tak jod z tym się upora.
  • shanta czy data nie powinna byc 16.12.2015r.skoro to za miesiac spoko nic sie nie stalo
  • slyszeliscie o czyms takim kiedys?
  • zaskoczona jakis gosciu napisal ze ma lek na wszystkie nowotwory nazywa sie CYTOMID na tej stronie napisal przy raku watraby
  • Hej :) Wybieram się 16.11.2015r. z Gdańsk do Zgierza na jod kontrolny i mam wolne miejsce w samochodzie :) Czy ktoś jest chętny mi towarzyszyć lub może ma miejsce w swoim samochodzie? Czekam na info!
  • zaskoczona silne babki z was sa!!!!!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat