Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Kalmara mi się na bliźnie zrobiło coś w rodzaju bliznowca jest grube i bordowe do tego czasami ogromnie swędzi. Ja nie mogę jej niczym smarować bo jestem uczulona na jakiś składnik w tych maściach od razu wysypuje mnie drobnymi krosteczkami które bardzo bolą. Dermatolog twierdzi, że to co mam teraz na szyi to skutek wcześniejszego smarowania więc może ty też ją czymś podrażniłaś.
  • Dziękuję dziewczyny od miesięcy pierwszy raz jestem szczęśliwa :) asica ? musiałyśmy się minąć, ale tam było takie zamieszanie, że mi trudno było myśli zebrać, a jak już usłyszałam, że jest dobrze to nic do mnie nie docierało ? zetka, my przeszłyśmy faktycznie taką samą drogę, ale za te nasze cierpienia już musi być tylko dobrze, zmiany które wyczuwałam okazały się odczynowymi węzłami i mam się nimi teraz nie przejmować. Dziewczyny trzymam z was wszystko kciuki, aby u was też wszystko było dobrze. Ja mam ogromny problem z połykaniem leków i zawsze mnie one przerażają, kapsułke z jodem też przez chwilę przetrzymałam w ustach przez co mam teraz zapalenie jamy ustnej, ale to już pikuś i za kilka dni przejdzie ?
  • iwona40 świetna wiadomość :-) Sobie jak i wszystkim życzę takiego rezultatu w walce z tym badziewiem. Mam nadzieję, że w maju dostanę identyczną diagnozę :-) Cieszę się razem z Tobą. Świetny prezent na Mikołaja. Ja co prawda po jednej operacji ale to dzięki lekarzowi który swoją intuicją i umiejętnościami oszczędził mi węzły chłonne, które po jodzie okazały się faktycznie czyste. Teraz kończę kwarantannę po pierwszym jodzie i czekam na kontrole w maju.
  • 9 lat temu
    iwona40 , zetka miło się czyta ze po dwóch operacjach i jodach wyszłyście na prostą . Ja jestem przed drugą operacją i ciesze się ze jesteście ' namacalnymi dowodami ' ze po tym wszystkim jest dobrze :-) buziaki dla wszystkich
  • 9 lat temu
    iwona40 na takie wiadomości czekałam bardzo bardzo ci gratuluję ,mamy za sobą taka samą drogę dwie operacje ,dwa jody i ok. Także dziewczyny te którym na razie pod górkę ,moze nie od razu ale powolutku i do przodu :) :)Iwona a co z tą zmianą co wyczuwałaś na szyi znikneła ?
  • Iwona40 super wieści :) gratki :) Asica trzymaj sie tam :) Mnie za 2 tygodnie to czeka :( A propo węzłów i blizny. Nie wiem co o tym myśleć - jestem 8 miesięcy po operacji a moja blizna (nie cała tylko tak 2 cm) zrobiła sie bordowa z rumieniem. Po prawej stronie gdzie coś mnie dość często boli tak dziwnie kuje, taka dziwna czerwona krecha w dół sie pojawiła. Myślałam że sie podrażniłam ręcznikiem czy coś tego typu ale od wczoraj to jest. Masakra. Miał ktoś coś podobnego ??
  • iwona 40 Super wieści! Lepszego prezentu na święta nie można sobie wymarzyć. ;) asica Miłego pobytu w SPA. ;)
  • 9 lat temu
    Miłego jodowania:-)
  • 9 lat temu
    Hej dziewczynki jestem w Gliwicach od wczoraj , jodowanie od wtorku. Iwona40 super wieści ?pewnie się wczoraj minelysmy
  • Iwona super prezent na swieta :D super super super :D

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat