Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    iwona40 świetna wiadomość :-) Sobie jak i wszystkim życzę takiego rezultatu w walce z tym badziewiem. Mam nadzieję, że w maju dostanę identyczną diagnozę :-) Cieszę się razem z Tobą. Świetny prezent na Mikołaja. Ja co prawda po jednej operacji ale to dzięki lekarzowi który swoją intuicją i umiejętnościami oszczędził mi węzły chłonne, które po jodzie okazały się faktycznie czyste. Teraz kończę kwarantannę po pierwszym jodzie i czekam na kontrole w maju.
  • 9 lat temu
    iwona40 , zetka miło się czyta ze po dwóch operacjach i jodach wyszłyście na prostą . Ja jestem przed drugą operacją i ciesze się ze jesteście ' namacalnymi dowodami ' ze po tym wszystkim jest dobrze :-) buziaki dla wszystkich
  • 9 lat temu
    iwona40 na takie wiadomości czekałam bardzo bardzo ci gratuluję ,mamy za sobą taka samą drogę dwie operacje ,dwa jody i ok. Także dziewczyny te którym na razie pod górkę ,moze nie od razu ale powolutku i do przodu :) :)Iwona a co z tą zmianą co wyczuwałaś na szyi znikneła ?
  • 9 lat temu
    Iwona40 super wieści :) gratki :) Asica trzymaj sie tam :) Mnie za 2 tygodnie to czeka :( A propo węzłów i blizny. Nie wiem co o tym myśleć - jestem 8 miesięcy po operacji a moja blizna (nie cała tylko tak 2 cm) zrobiła sie bordowa z rumieniem. Po prawej stronie gdzie coś mnie dość często boli tak dziwnie kuje, taka dziwna czerwona krecha w dół sie pojawiła. Myślałam że sie podrażniłam ręcznikiem czy coś tego typu ale od wczoraj to jest. Masakra. Miał ktoś coś podobnego ??
  • 9 lat temu
    iwona 40 Super wieści! Lepszego prezentu na święta nie można sobie wymarzyć. ;) asica Miłego pobytu w SPA. ;)
  • 9 lat temu
    Miłego jodowania:-)
  • 9 lat temu
    Hej dziewczynki jestem w Gliwicach od wczoraj , jodowanie od wtorku. Iwona40 super wieści ?pewnie się wczoraj minelysmy
  • 9 lat temu
    Iwona super prezent na swieta :D super super super :D
  • 9 lat temu
    Iwona wspaniale!Pozdrawiam i życzę spokojnych myśli.
  • 9 lat temu
    Cześć ? ja już po jodzie od wczoraj w domku, teraz kwarantanna i powrót do normalności. Wszystkim którzy mnie tutaj podtrzymywali na duchu w czasie tych długich miesięcy bardzo dziękuję i dla tych co przeżywają chwile strachu w tej chorobie chciałam powiedzieć, że trzeba mimo wszystko być dobrej myśli bo ja po dwóch operacjach, dwóch jodach wreszcie mogę powiedzieć, że będzie dobrze bo wreszcie nic mi nie znaleźli i nigdzie nie świece :) wizyta w Gliwicach dopiero na wrzesień. Teraz zaczynam wierzyć, że mi się uda pokonać to cholerstwo ? pozdrawiam i życzę dużo zdrowia i siły.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat