Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Kasiazrozpaczona zobaczysz zanim sie obejrzysz będziesz po operacji :) Czas bardzo szybko zapierdziela ;)
-
Czas masz rekordowy, u mnie to 5 miesięcy sie guzdrali zanim była operacja. Nie myśl o najgorszym, a czas nie ma większego znaczenia, bo nawet jeżeli by potwierdziliby tego raka( tu mam na mysli tylko brodawkowatego i pecherzykowatego) to nie ma znaczenia, bo ten rak nie jest agresywny i rozwija sie bardzo wolno. Puki co to sobie czekaj i myśl pozytywnie bo to najlepsza droga do sukcesu. Będzie dobrze. Wytną ci i po sprawie.
-
Nie martw się termin masz bardzo dobry ,przy złośliwym raku np od rozpoznania w tym czasie rózne badania i operacja upłynęło u męża 6 miesięcy.Nie myśl o operacji teraz tylko zajmij czymś wolny czas tak by nie rozmyślać za bardzo
Pozdrawiam Kasiu :D
-
Martwię się że jeśli to rak to długo, martwi mnie ten węzeł chłonny powiekezyl się pewnie przez te guzy :-( lekarza dziś nawet nie mialam czasu spytać bo zostawił mnie z pielęgniarka i ona mi dała kartkę z terminem.
-
Dzięki dziewczyny za otuchę wiem czas leci :-) przed Wielkanocą się wyrobię :-)
-
Kasiazrozpaczona to dobry termin wzmacniaj organizm do operacji przyda się bardzo .Pozdrawiam <3
-
Kasiazrozpaczona czas leci jak szalony ,wiem że jak czekasz to się dluzy,dla nas też ten okres 2 miesięcy byl wiecznościa, ale popatrz za chwilkę już luty...myśl pozytywnie :-) pozdrawiam
-
Dobrze, ze już znasz termin operacji. Teraz się możesz psychicznie przygotowywać. 2 miesiące to nie jest długi termin oczekiwania, zapewniam Cię.
-
17 marca data operacji,troszkę dlugo 2 miesiące...
-
Olika
Ja jestem 3miesiące po operacji i do dziś tak mnie ciągnie, a najgorzej jak po nocy biorę tabletkę, to czasem mam uczucie jakby mi się rozrywała skóra na szwie ;)
Pozdrawiam