Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Kasiu spokojnie,już zaraz wszystko się wyjaśni
-
Czekam za lekarzem żeby mi wyznaczył termin...oby szybko.Sam szpital o.k,ale Panie w informacji wredne...czekam...
-
Znowu kilka dni mnie nie było tutaj, zawsze muszę kilka stron nadrobić. I jak zawsze płakałam się i śmiałam na zmianę czytając wasze wpisy. Ogólnie mam gorszy dzień tsh dalej około 10 ale nie będę z tym nic robić bo w lutym i tak zaczynam odstawianie przed jodem w marcu. Już jestem przerażona tym jak się będę czuła.
Olika ciągnięcie to chyba normalne, ja na początku chodziłam z lekko zgietym karkiem co niestety skutkowało dretwieniem i bólami głowy więc zaczęłam lekko rozciągac szyję. Bo gorszy ból był dla mnie od sztywnego trzymania głowy :/
-
Hej u mnie w lutym minie rok od operacji, blizna ciągle widoczna no ale ja miałam usuwane węzły boczne i trochę to wszystko inaczej wygląda niż u dziewczyn które miały usuwaną tylko tarczyce i ciągnie do tej pory :/ ja niestety uczuliłam się na wszystkie kremy i plastry na blizny więc polecam masowanie blizny robiąc kołeczka, ładnie się spłaszcza.Pozdrawiam
-
Olika
mnie też baaaardzo ciągnęło . Czasami nie mogłam normalnie ruszyć szyja. Chodziłam jak raki przykurcz ;-) ale u mnie zrobił się okropny bliznowiec. 7 stycznia podczas drugiej operacji dr wyciął mi cala bliznę i zszył jeszcze raz. Zobaczymy jak zagoi się tym razem ;-)
-
Kasiazrozpaczona glowa do gory kochana, bedzie dobrze! Napisz pozniej co i jak poszlo ja tez wieczorkiem napisze.
-
Olika moj syn skarżył się na takie ciagniecie szyi i dziwne uczucie podczas przelykania, ale wszystko przeszło :-) opuchlizne też miał dlugo ciągle go podgladalam bo bałam się ,że to jakieś węzły powiększone,ale to też przeszło :-) wszystko potrzebuje czasu głowa do góry będzie dobrze
-
Hej. Czy po operacji usunięcia tarczycy odczuwałyście takie dziwne ciągnięcie, jakby szyja była za krótka i bałyście się wyprostować szyję? Czy to mija? A jak z opuchlizną? Nad miejscem cięcia, które ładnie się goi, mam opuchliznę, takie jakby wybrzuszenie. Czy to normalne i zniknie? Ja czuję się dość dobrze, ale muszę uzupełniać wapń? Po jakim czasie robiłyście badania TSH?( ja biorę hormony od drugiego dnia po operacji, gdyż przed operacją leczyłam się na Hashimoto i brałam Letrox i Novothyral). Jestem bardzo szczęśliwa, że już po operacji, ale wciąż czekam na wynik badania histopatol. i boję się że czeka mnie jodowanie w Gliwicach. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny. Nie kłóćmy się na tym forum, bo przecież i tak mamy dość problemów.Forum jest nam wszystkim bardzo potrzebne, gdyż jest - przynajmniej dla mnie- skarbnicą wiedzy, a co jeszcze ważniejsze, wsparcia i zrozumienia. :)
-
Dagmara,mam byc w szpitalu od 12:30 przyjmuje do 13:45,nie wiem czego się spodziewać tam,martwie się tym czymś co spuchło,nie nadaje się na to,nie umiem sobie radzić ze stresem,panikuję,a jak tak patrze na córcię jak śpi to serce mnie ściska...
-
@timi pozwoliłaś sobie co najmniej dwukrotnie poobrażać osoby, które szukają tu wsparcia i na zwróconą uwagę mówisz mi o zaśmiecaniu forum. Nie nie drążę tematu, frustratki takie jak Ty omijam z daleka. Również żegnam!