Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • annia2321 jeśli chodzi o intymne kontakty z mężem, to pewnie mu nic nie będzie , może co najwyżej chwilowe rozregulowanie pracy tarczycy, ale i to nic pewnego. Myślę, że prędzej chodzi o to by z tego kontaktu nie było ciąży. Tu mógłby być kłopot.
  • Vjolka dziękuję zawsze mi pomocną odpowiedź dasz ;) czytałam całą dyskusję od deski do deski :) i kobiety tutaj są naprawdę skarbnicą wiedzy :D
  • 9 lat temu
    Kasia,ja miałam guzek prawie 2 cm i bez nacieków,węzły też czyste.Wielkość to nie wyrok,tak samo jak i naciekanie.Głowa do góry :-)
  • 9 lat temu
    Witam Motylki Kasiazrozpaczona Z tego co się doczytałam w twoich postach to chyba nie masz podejrzeń onkologicznych, czy sie mylę? Więc po co się zamartwiać na zapas, tak nie wolno! Liczy sie tylko TU i TERAZ ....Przeszłość i przyszłość są nie ważne bo ich już lub jeszcze nie ma! Mój teściu 9 lat temu też miał wielkie liczne guzy na tarczycy, wycieta tarczyca i spokój.....Pozytywne myslenie to podstawa i akceptacja wszystkiego co daje nam Bóg lub jak kto woli los
  • Dziewczyny, mam coraz to mniej nadzieji w to że moj 4 cm guzek będzie o.k,bo jak czytam to nawet malutkie guzki naciekaja,sa rakowe,a gdzie tu moj wielkolud,jedyne co się u mnie zmieniło to pozytywne myślenie, już się pogodziłam że operacja będzie, ale tak mi to chodzi po głowie że im.wiekszy tym gorzej :(
  • anitag 79 jestem juz po Zgierzu jest ok kwarantanna 7 dni robię podonie jak Ty unikam kontaktu z rodziną jem osobno i spie też osobno mam pytanie dotyczace spraw intymnych czy to u Cieie tez jest 3 miesiace kwarantanna z mężem??? Dziękuję za Twoje opisy bardzo mi się przydały pozdrawiam serdecznie :D
  • Tak od początku leczę się w Gliwicach.
  • 9 lat temu
    Maximos a co u Ciebie?
  • 9 lat temu
    JustinOO przykro mi, że znów musisz mieć operację ,trzymam kciuki,aby było to już ostatni raz.Miałaś w Gliwicach usuwana tarczyce?
  • Hej wczoraj odebrałam wyniki zmiany z którą jeżdżę od pół roku do Gliwic no i niestety mam wznowę, ciągle się zastanawiam jak to jest że usuwają niby wszystkie węzły środkowe a mi w loży wyszedł właśnie węzeł. Pocieszające jest to że nie mają żadnych limitów i lekarka powiedziała ze operację jeszcze w lutym będę miała, zresztą jutro będę wiedzieć, coraz większe mam wątpliwości że to dziadostwo idzie wyleczyć :(

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat