Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Sylwia ja 90 rocznik, już tutaj wcześniej pisałam że pewnie trafię do pokoju z jakąś "miła" panią która przez 3 dni opowie mi całe swoje życie ;) zawsze tak trafiam! :D
  • Apropo jodu to takie pytanie.powiedzmy ze po jodzie mam bezposredni kontakt z malym dzieckiem.w jaki sposob moge mu zaszkodzic?czy na przyklad skutkuje to uszkodzeniem tarczycy u tego dziecka czy tez osoby doroslej?wlsciwie nic nie wiem na ten temat a lekarzy tez nie pytalam
  • LadyBanana - 3mam kciuki za pozytywny wynik :) od dawna juz kiepsko sie czujesz po odstawieniu ? Karolaols - szkoda, ze sie miniemy, cos mi sie wydaje, ze jestesmy zblizone wiekowo, zawsze by bylo o czym pogadac :( dzieki za przypomnienie, jutro smigam z rana na badania, odstawiam slodycze ( to tez postanowienie postne wiec 3majcie kciuki a bedzie meeeegaaaa ciezko ;) i dzwonie sie umawiac na jak to nazwalas " zacny odpoczynek" pozdrawiam :)
  • Cześć dziewczyny :) jestem nowa, jutro jadę do Zgierza na jod :) Operację miałam 28 grudnia u prof. Pomorskiego w Łodzi. Z histopatologii wyszedł brodawkowaty z naciekiem i przerzutami do węzłów chłonnych, całe szczęście Profesor wyciął od razu wszystkie węzły. Spuchła mi już twarz, kiepsko się czuję, więc nawet się cieszę z tego Zgierza, w końcu dadzą mi hormony :D Trzymajcie kciuki, żebym nie świeciła w ciemności :P
  • 9 lat temu
    Vjolka mój syn mial takie objawy zanim wyszedl problem z tarczyca, po operacji byl spokojr i teraz od tygodnia znów ma czesto mokre dłonie zastanawiam się czy to nie ma zwiazku z hormonem chociaż niedawno tsh miał 0,4
  • 9 lat temu
    Dziękuję Anka:-) Ja mam,ale to przypadłość"serwus jestem nerwus"
  • 9 lat temu
    Vjolka piękny wiek :-) wszystkiego najlepszego Kochane mam pytanie czy macie lub mialyscie problem z poceniem rąk?
  • Pamiętaj o oznaczeniu tsh i potwierdzeniu przyjazdu :) na ten zacny wypoczynek :D
  • Sylwia ja jadę 7.03 także się miniemy, będę Ci tu pisać wszystko na bieżąco. Też mam pietra nie martw się możemy tutaj na siebie powarczec albo pohisteryzowac :D pamieth
  • 9 lat temu
    Kalmara Nie mam takiego zalecenia,tak że gitarra:-) Najlepszy wiek na kryzys wiekowy;-) Dziękuję za życzenia :-) Trzymam kciuki :-)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat