Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Ja miałam 2 i zalecono 3 tygodnie kwarantanny.
-
Ja miałam 6 i zalecone 2 tygodnie kwarantanny.
-
Dziewczyny jakie promieniowanie mialyscie w dniu whyjscia po jodzie?
-
LadyBanana no i SPA masz już za sobą :-) świetnie, że swiecisz standardowo,gratuluję i życzę dużo dużo zdrówka
-
Karolaols - wróciłam ze Zgierza, dostałam duży jod dawkę 114 mci, z czego jak wychodziłam wyszło mi stężenie 3 i po chwili spadło pielęgniarkom do zera, ale wpisały 3 w kartę ;) powiedziały, że jeden dzień kwarantanny na podstawie tego, a w wypisie oczywiście kopiuj wklej to co wszystkim Czyli tydzień. Oprócz szyi nic nie świeci, następna wizyta we wrześniu
Gdyby ktoś potrzebował info na temat Zgierza (lub sekretne zdjęcia izolatki) to zapraszam do kontaktu ze mną :P
-
Kasia cieszę się że udało mi się Cie rozsmieszyc :)
-
Kasia zrozpaczona
Ja przed chorobą syna wiedzialam, że jest tarczyca o przytarczycach nie mialam pojęcia, o ft3 i ft4 też zero pojęcia ,a raku brodawkowatym tarczycy kolejne zero .Jesteś zielona jak większość z nas na początku.Poczekaj jeszcze trochę i będziesz obstukana w temacie :-)
-
Czeka mnie jedbym słowem wesoły miesiąc... wpierw operacja a potem oczekiwanie na wynik co to za paskudztwo we mnie siedziało. Wynik pewnie bede miała do odbioru w szpitalu. Jaka ja jestem zielona w tym temacie,wstyd normalnie.
-
Hehe,karolaols się uśmiałam :D
-
Kasia ja to się śmieje że bez tarczycy głębiej ziewam ;) będzie dobrze zobaczysz ;)