Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Aura ja też w poniedziałek!! To się spotkamy ;) Dziewczyny skąd wziąć ten woreczek na tableta bo ja nie mam zielonego pojęcia ;)
-
aura
W umywalce może i da się umyć włosy, ale chodzi o to, żeby jak najmniej nachlapać wokół. Przy myciu włosów jest to trudne. ;) Suszarka do włosów jest na miejscu, więc nie trzeba brać swojej. ;)
-
Mango dziękuję za radę ;)
A czy która nie idzie na jod 1 kwietnia do Gliwic??
-
aniaw12 - Dzięki za info, myślałam, ze może w tej umywalce można umyć włosy. zapakowałam już suszarkę. ))
sylwusiaaa87 - wchodzę 7 w poniedziałek. Czyli ja wychodzę a Ty wchodzisz. :)
-
Kasiazrozpaczona
Tak, jest kilka rodzajów raka tarczycy. Mnie akurat dopadł RRT, czyli rak rdzeniasty tarczycy.
-
aniaw12,a mogę wiedzieć jski masz typ raka? bo z tego co już tu wyczytałam że jest ich kilka różnych tak?Pozdrawiam
-
aura
W dniu przyjazdu są tylko badania i szkolenie odnośnie pobytu w izolatce. ;) Niestety włosów sobie nie umyjesz. Prysznic od stóp do głów dopiero w dniu wyjścia z izolatki. ;)
-
Aniaw12 - bardzo Ci dziekuje za info :) aura - nie wchodzisz przypadkiem 11 na izolacje ? ;)
-
Dzień dobry wszystkim. :)
Zaledwie dwa dni temu odkryłam to forum... przewertowałam je w poszukiwaniu wiadomości odnośnie jodowania w CO w Warszawie. Sporo się dowiedziałam i mega cieszę się z tego powodu. Jeśli ktoś mógłby mi jeszcze powiedzieć, czy ten jod i izolatka, to jest już w pierwszym dniu przyjazdu, czy na drugi dzień? No i o takie pierdoły jeszcze chciałam zapytać np. czy będąc w tej izolatce można myć sobie włosy?
-
sylwusiaaa87
W listopadzie byłam w izolatce w CO. Z internetu korzystałam tylko z tego w komórce. Telewizor, radio i gazeta wystarczyły mi w zupełności. ;) Nie wiem czy można wziąć ze sobą laptopa. Tablet w woreczku pewnie prędzej. ;)
elpis6
Witaj na forum! :) Opis USG masz chyba trochę podobny do mojego. Też miałam guzka na prawym płacie, z mikrozwapnieniami. TSH również w normie. Biopsję miałam 2 razy i to ze sprzecznymi wynikami, ale z zaleceniem badania śród-operacyjnego. Tak na prawdę pewność daje dopiero wynik histo-patologiczny.
Wiem, że to trudne, ale nie martw się na zapas.