Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Ja bym poczekała. Po podaniu jodu bardzo brzydko mi zareagowała rana pooperacyjna. Zaczerwienila sie i spuchła (prawie 3 m-ce po operacji). A jednak po tatuażu tez przez jakis czas skora musi sie wygoic.
  • 9 lat temu
    Moje drogie :) ja z takim pytaniem czy przed jodem można zrobić tatuaż czy lepiej poczekać i zrobić po?? Może Wy się orentujecje??
  • 9 lat temu
    Sylwusia ja mam internet mobilny ale z routerem także zamierzam go wziąć ze sobą i trzymać w jakimś woreczku. I wezmę chyba tablet chociaż go nie lubię strasznie ;) słuchajcie mój narzeczony nsczytal się o tej budce telefonicznej w pokoju i razem z moją mamą ustalili że on poprosi o numer do tej budki jak będzie mnie odwozil bo jednak nie wierzą że będę mogła mieć telefon. Chyba wzajemnie się nakręcaja że zamkną mnie w białym pokoju bez klamek na 4 dni hihi :D
  • 9 lat temu
    Odezwę się w poniedziałek, na razie idę do szpitala na badania. Nic mi nie jest ( chyba), to tylko tak profilaktycznie.
  • 9 lat temu
    Kawka - nasza skarbnico wiedzy o CO <3 albo jakakolwiek inna dobra duszo - jak sobie radzilas z netem ? Myslisz, ze to dobry pomysl zeby brac lapka z przenosnym netem np z play ? Telefonu chce uzywac tylko do gadania....Wiem, ze tam nie ma wi fi ( hehehe) dlatego sie zastanawiam jak tu sobie zrobic maraton zaleglych seriali ;/ Karola - jak Ty sobie chcesz poradzic ? Pozdrawiam
  • 9 lat temu
    No to we wtorek będzie już po prostu "okaz zdrowia" :-* Gdzies tu ktos pisał, ze druga operację lepiej sie przechodzi, wiec będzie dobrze!
  • 9 lat temu
    Karola zwykle wystarcza, Mango dobrze pamietasz w poniedzialek mam sie stawić w Gliwicach a we wtorek pewnie będą mnie ciachać wczoraj mialam interniste generalnie okaz zdrowia tylko chora na raka ;)
  • 9 lat temu
    Justin a Ty masz teraz w marcu reoperacje prawda? Jak sie czujesz przed pozbyciem sie tego raz na zawsze? ;-) trzymam mocno kciuki! :-♡
  • 9 lat temu
    Rodzilas w lipcu i już masz trzecia miesiączkę? To i tak super wynik ;) ja akurat biorę tabletki anty także u mnie to standardowo. A od operacji czyli od października to czuję że u mnie z 3-4 kg do przodu. Jeszcze w swoje jeansy się mieszcze ale chyba dlatego że są z lycra hihi. A co do nerwów to jak że mną źle to biorę dwie tabletki ziołowe :D Justin gumy zwykle czy kwaśne? Ciekawe czy znajdę gdzieś gumy shock najlepsze by były ;)
  • 9 lat temu
    A i na wadze 1 kg do przodu :/

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat