Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Rodzilas w lipcu i już masz trzecia miesiączkę? To i tak super wynik ;) ja akurat biorę tabletki anty także u mnie to standardowo. A od operacji czyli od października to czuję że u mnie z 3-4 kg do przodu. Jeszcze w swoje jeansy się mieszcze ale chyba dlatego że są z lycra hihi. A co do nerwów to jak że mną źle to biorę dwie tabletki ziołowe :D Justin gumy zwykle czy kwaśne? Ciekawe czy znajdę gdzieś gumy shock najlepsze by były ;)
  • A i na wadze 1 kg do przodu :/
  • Karolaols - u mnie rozdraznienie, placzliwosc, wkurw na meza, ze wszystko robi zle....jak tak dalej pojdzie to trzasnie drzwiami i nie wroci....no i teoretycznie mam 3 okres po porodzie w lipcu i wlasnie tem mam za wczesnie....powinnam miec za tydzien, poprzedni ksiazkowo po 28 dniach od piporzedniego...hormony chyba szaleja :/
  • karola gumy do żucia, szczęka potem boli ale są najlepsze:)
  • Zapomniałam jeszcze klapki, szczotka do włosów I szczoteczka do zębów
  • Hej dziewczyny do jodowania już kilka dni mi zostało i odczuwam to ostatnio strasznie.. Robię tylko to co muszę a i tsk jestem zmęczona, i ciągle towarzyszy mi uczucie że czegoś zapomniałam... I zazwyczaj okazuje się że rzeczywiście jakas sprawa wyparowala z mojej głowy. Także do wszystkiego ustawiam przypomnienia :-D dobrze ze moje dziecko umie już pokazać że jedt głodne :-D sylwusia też już tak zaczynasz mieć? Zamierzam dziś się spakować bo w weekend nie będę miała na to czasu, zamierzam wziąć: z higienicznych rzeczy: mydło w płynie, mini żel i mini szampon, mini krem, chusteczki do higieny intymnej i nawilżane,mini pastę do zębów. Z rzeczy na oddział: dwa stare ręczniki, dwa T-shirty, leginsy, piżama, bielizna. Żywność: herbata cytryny cukier, kwaśne żelki i jakieś landrynki. Coś jeszcze?
  • Kasia powiekszanie sie to podobno.sprawa indywidualna i tez zalezna od typu raka, podobno brodawkowte cechuja sie powolnym wzrostem. Nie nakrecaj sie - wszyscy tu 3mamy kciuki zeby Twoje guzy okazaly sie lagodne, bedzie dobrze ;)
  • 9 lat temu
    Mój nie powiększył się przez trzy lata ani o milimetr,ale niestety zezłośliwił się :(
  • A czy wasze guzki sie szybko powiększały?
  • 9 lat temu
    Kasia jeżeli pani dr mówiła by się nie martwić,to tak zrób,lekarze raczej nie pocieszające tylko mówią prawdę. Jakby świeciło słoneczko chyba wszyscy poczulibyśmy się lepiej:-)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat