Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Vjolka jak samopoczucie??
Mam pytanie jak jest z odwiedzinami na tym oddziale co teraz leżysz? Rodzina może odwiedzać? Można wychodzić z oddziału? No nie chce zabierać wody tej co ma być do izolatki mają mi przywieźć w niedzielę.
Dziękuję za odpowiedź ;)
-
kasia ja jestem 8 tygodni po operacji i nadal mam lekko opuchnięte nad szwem tez nie mogłam spać ale wszystko wróci do normy powoli z każdym dniem będzie lepiej :D
-
11 kwietnia ale może być wcześniej wynik,kurde mnie boli nad ta ranaw,nadal mam opuchlizne nad samym cięcięm dość spora nie mogę w nocy spać, pani dr mówiła że do miesiąca wszysyko wróci do normy,ale to jest tak opuchnięte że nawet dotknąć sie boję :(
-
Vjolka już poniedziałek jutro jod i piątek do domu. Pomyśl że w domu takiego błogiego lenistwa byś nie miała ;) Wydaje mi sie że masz tak po zastrzykach. Po pierwszym u mnie migrena wyskoczyła i mega ospałość. Ale dziewczyny podobnie sie czuły a nasze rozmowy hmm dogadywałyśmy sie tylko dlatego ze wszystkie tak samo sie czułyśmy ;) A jak dziś sie czujesz??
Kasiazrozpaczona wiem że łatwo sie mówić ale wyluzuj bo sie tylko jakiejś choroby nabawisz. Nie zakładaj zaraz najgorszego. W moim przypadku przy odbiorze hist pat chirurg powiedział gdzie mam dalej iść na jod. Ale wiem że skierowanie na jod np rodzinny może wypisać jak jest kumaty ;) Grunt to trafić na dobrego lekarza. Ale nie panikuj bo nie masz wyniku. A kiedy dokładnie odbierasz wynik??
-
Przez te 14 dni oczekiwania na wynik kompletnie się z nerwów rozsypie :-(
-
Przez te 14 dni oczekiwania na wynik kompletnie się z nerwów rozsypie :-(
-
-
Vjolka to pewnie książka do kitu :-)
-
A co mam kobietki począć jak dostane wynik histopat przypuśćmy że zły to jakie musze dalej kroki podjąć.
-
Anka,zwariuję z nudów,byle do piątku.Nie wiem czy to po zastrzyku,czytam książkę i nie wiem co czytam|-O