Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Samopoczucie oki,tylko jak tu się przemyć,do piątku się zaśmierdze:-/
-
Monia o tym co usunąć decyduje lekarz chirurgii w trakcie operacji najlepiej jak operację robi chirurg onkolog bo od razu masz zbadane węzły chłonne biopsje w trakcie operacji i otrzymujesz wyniki histo tarczycy i węzłów chłonnych tak było w moim przypadku ☺
-
Vjolka i jak się czujesz ??
-
Witajcie.
Przez święta dużo zajęć więc o chorobie nie myślałam. Byłam w piątek u mojego endo w sprawie czy usuwać całą czy tylko jeden płat. Niestety odpowiedzi nie uzyskałam, sama muszę podjąć decyzję. czy ktoś był w podobnej sytuacji jak ja? Tzn. z biopsji podejrzenie nowotworu pęcherzykowego. rozmiar guza 15x 15 x 18 zajęty prawy płat, lewy wydaje się być zdrowy, guz z mikrozwapnieniami, o niejednorodnym przepływie. Jeżeli wytną pól, a z histo wyjdzie nowotwór to druga operacja. Nie wiem co mam zrobić....
Mam pytanie dla tych osób, które miały pęcherzykowego jak to było w Waszym przypadku. Mam jeszcze czas do operacji. dziś biegne na szczepienie wzw. B. Mam jeszcze zrobić badania kalcytoniny, CEA, i coś z wapniem.
Pozdrawiam U nas pogoda się zepsuła:( a było tak pięknie.
-
Vjolka weszłas do Matrixa hehe
Monia ja już chyba wcześniej pisałam że wolałabym wywalić cała od razu ;)
-
-
Witajcie.
Przez święta dużo zajęć więc o chorobie nie myślałam. Byłam w piątek u mojego endo w sprawie czy usuwać całą czy tylko jeden płat. Niestety odpowiedzi nie uzyskałam, sama muszę podjąć decyzję. czy ktoś był w podobnej sytuacji jak ja? Tzn. z biopsji podejrzenie nowotworu pęcherzykowego. rozmiar guza 15x 15 x 18 zajęty prawy płat, lewy wydaje się być zdrowy, guz z mikrozwapnieniami, o niejednorodnym przepływie. Jeżeli wytną pól, a z histo wyjdzie nowotwór to druga operacja. Nie wiem co mam zrobić....
Mam pytanie dla tych osób, które miały pęcherzykowego jak to było w Waszym przypadku. Mam jeszcze czas do operacji. dziś biegne na szczepienie wzw. B. Mam jeszcze zrobić badania kalcytoniny, CEA, i coś z wapniem.
Pozdrawiam U nas pogoda się zepsuła:( a było tak pięknie.
-
Hej , ja sama jestem ciekawa jakie warunki są w Zgierzu , termin na jodowanie mam na 25 kwietnia. Na razie jestem na etapie odstawienia letroxu.
-
Dopiero jestem po śniadaniu,jeszcze nie ogłaszali o której dopalacze.
-
Vjolka no wiadomo lepiej w domu ale jak mus to mus. Juz wtorek dzis Ci zleci. Potem juz z górki. A o której podadzą jod? Glowa od zastrzyków bo tez tak miałam ;)