Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 11 kwietnia ale może być wcześniej wynik,kurde mnie boli nad ta ranaw,nadal mam opuchlizne nad samym cięcięm dość spora nie mogę w nocy spać, pani dr mówiła że do miesiąca wszysyko wróci do normy,ale to jest tak opuchnięte że nawet dotknąć sie boję :(
  • 9 lat temu
    Vjolka już poniedziałek jutro jod i piątek do domu. Pomyśl że w domu takiego błogiego lenistwa byś nie miała ;) Wydaje mi sie że masz tak po zastrzykach. Po pierwszym u mnie migrena wyskoczyła i mega ospałość. Ale dziewczyny podobnie sie czuły a nasze rozmowy hmm dogadywałyśmy sie tylko dlatego ze wszystkie tak samo sie czułyśmy ;) A jak dziś sie czujesz?? Kasiazrozpaczona wiem że łatwo sie mówić ale wyluzuj bo sie tylko jakiejś choroby nabawisz. Nie zakładaj zaraz najgorszego. W moim przypadku przy odbiorze hist pat chirurg powiedział gdzie mam dalej iść na jod. Ale wiem że skierowanie na jod np rodzinny może wypisać jak jest kumaty ;) Grunt to trafić na dobrego lekarza. Ale nie panikuj bo nie masz wyniku. A kiedy dokładnie odbierasz wynik??
  • Przez te 14 dni oczekiwania na wynik kompletnie się z nerwów rozsypie :-(
  • Przez te 14 dni oczekiwania na wynik kompletnie się z nerwów rozsypie :-(
  • 9 lat temu
    Anka:-))
  • 9 lat temu
    Vjolka to pewnie książka do kitu :-)
  • A co mam kobietki począć jak dostane wynik histopat przypuśćmy że zły to jakie musze dalej kroki podjąć.
  • 9 lat temu
    Anka,zwariuję z nudów,byle do piątku.Nie wiem czy to po zastrzyku,czytam książkę i nie wiem co czytam|-O
  • 9 lat temu
    Vjolka jak sobie radzisz?pozdrawiam serdecznie
  • Dziękuję kochane za wszystko co tutaj się od was dowiedziałam,za wsparcie,Wesołych Świąt Wielkanocnych oczywiście, odezwę sie niedługo, 14 dni mam czekać za histopatem.Buziaki.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat