Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Dziewczyny mam pytanie . Mam założoną spiralę Mirene hormonalną. Dwa tygodnie temu miałam usuniętą tarczycę z powodu raka brodawkowatego. Nie mam jeszcze wyniku histopatu . Nie wiem czy powinnam usunąć spiralę? Czy to ma jakiś wpływ?
  • Vjolka ale juz jutro do domku. Trzymam kciuki za wyniki ?
  • 9 lat temu
    Ja wzięłam tylko bieliznę do izolatki i chodzę w ich piżamka. dzisiaj już była kąpiel i świeže piżamy.Wczoraj poradziłyśmy sobie z myciem dwoma butelkami plus czajnik,bo w nim trzeba zagrzać wodę do kąpieli;-) Nie wiem, czy w prywatnej odzieży možna chodzić.
  • 9 lat temu
    No to za dużo rzeczy wzięłam..... A ta jedna piżama od nich starczy na te dni w izolatce?? Smakowała jedna moja i jakieś leginsy i bluzki do izolatki.
  • 9 lat temu
    Będzie dobrze, dzięki dziewczynki :-)
  • 9 lat temu
    Gatta, wszystko jest na otwartym też,za dużo słodyczy też nie bierz. Do izolatki trzy butelki wody w zupełności wystarczy, ewentualnie jakieś dwa soki.Jak lubisz owoce to weź.Jakbyś miała nudności,szybko zgłaszaj,dostaniesz tableteczki i wtedy jest ok. Fizyczne samopoczucie dzisiaj ok,a psychiczne JA CHCĘ DO DOMU :-) Chyba mam odleżyny ;-)
  • Vjolka jak odpoczynek? ;) Trzymam kciuki żeby jutro było wszystko ok <3
  • 9 lat temu
    Vjolka zabierać sztućce i kubek?? bo w izolatce będą ale na otwartym oddziale też są?
  • Vjolka i jak się dzis czujesz ??
  • Aga2811 dziękuję za wyczerpujący wpis :D no troszkę poprzynudzałam Wam z moimi problemami :-) czekam na wynik i jakoś już nie myślę, szyja lepiej opuchnięte i twarde nadal ale w końcu mogę spać i jakoś już mi to tak nie przeszkadza, będzie lepiej kochane już wiem dociera to do mnie powoli dzięki Wam :D zaglądam codziennie i dziękuję Bogu że natrafiłam.na tą stronkę i takie wspaniałe osóbki,pozdrawiam każdą z Was z osobna.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat