Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Hej megi518 a możesz napisać coś o sobie? Jak dużego miałaś guza że dał takie przerzuty, gdzie byłaś oferowana? Ja mam raka brodawkowego i operacje 17 maja ale boję się ze mam już też spore przerzuty bo boli mnie gardło i szyja. Pozdrawiam
-
Witam dziewczyny i chłopaki ;). Jestem rok po raku. Czwartego stopnia wycięto mi tarczycę i ok 100 węzłów chłonnych bo przerzuty były. Wszystko opanowane tylko cały czas gromadzę olbrzymie pokłady wody w organizmie. Mam pytanie czy ktoś z Was też ma taki problem? Ja już wykluczyłam sól z jadłospisu pije pokrzywę i opuncję jem pietruszkę i seler a mimo wszystko rano i wieczorem bez tab. odwadniających wyglądam jak balon. Proszę o jakiekolwiek spostrzeżenia i wskazówki ;(.
-
Witam dziewczyny i chłopaki ;). Jestem rok po raku. Czwartego stopnia wycięto mi tarczycę i ok 100 węzłów chłonnych bo przerzuty były. Wszystko opanowane tylko cały czas gromadzę olbrzymie pokłady wody w organizmie. Mam pytanie czy ktoś z Was też ma taki problem? Ja już wykluczyłam sól z jadłospisu pije pokrzywę i opuncję jem pietruszkę i seler a mimo wszystko rano i wieczorem bez tab. odwadniających wyglądam jak balon. Proszę o jakiekolwiek spostrzeżenia i wskazówki ;(.
-
-
dziewczyny nie wiem jak was ale mnie strasznie swędzi ta blizna chyba sie wścieknę ☺ nie pomaga krem trochę tylko plastry , które polecam ale szału nie ma chyba na wszystko trzeba czasu .
rybula gratuluję i życzę powodzenia ☺
-
Tak się cieszę kiedy widać u ludzi przejaw człowieczeństwa. Niech ta praca spełnia Twoje oczekiwania. :D
-
Zaskoczona, Kalmara dzieki! No właśnie czuję sie całkiem dobrze, w szoku bylam jak dostalam wynik. Ale wiem, że moze obciążać serce. Spróbuję brać podobnie ja Wy miałyście zalecone i bede do wizyty w czerwcu brała 5 dni 175 a 2 dni 150. Zobaczymy...
Rybula gratulacje!
-
Rybula
Szef z takim podejściem to skarb. ;) Rzadko kiedy spotyka się takich ludzi.
Życzę Tobie powodzenia w pracy i oczywiście w leczeniu. :)
-
Rybula
gratuluję, jakie to miłe i budujące,że jeszcze spotyka się "ludzkiego" pracodawcę, życzę powodzenia w pracy i przebiegu leczenia :)
-
Jejku! Dziewczyny dzięki za odzew . Nie uwierzycie , dostałam pracę! Oczywiście jak na spowiedzi przyznałam się do tarczycowego problemu i ewentualnej operacji za jakiś czas . I o mało z krzesła nie spadłam jak "szef" powiedział "nie ważne , każdy ma prawo chorować , mam nadzieję że się pani u nas spodoba i po ewentualnej operacji i rekonwalescencji wróci pani do nas " ..... Szoka takiego doznałam jak mało kiedy w życiu :) . A wracając do tarczycy , oczywiście teraz kierunek endo i zobaczymy . Anitag79 dzięki , być może skorzystam . Zorientuje się jak długo będę musiałam czekać . Dzięki dziewczyny za wsparcie . Poczytałam Was troszkę, super forum . Będę zaglądać , dzięki .