Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Jolauu syn miesiąc po operacji miał 14 tsh brał 150 euthyrox teraz bierze175 musi się tsh uregulować będzie dobrze :-)
  • 100-125 w Gliwicach chyba wszyscy tak dostają, a 8.15 będzie ok i tak trzeba odczekać swoje:)
  • 9 lat temu
    O której trzeba zgłosić się do rejestracji w Gliwicach. Tak 8.15 będzie ok?
  • jolaau jak jedziesz do Gliwic to nic się nie martw zrobią ci badania tj. tsh i tam ci przepiszą odpowiednią dawkę i będziesz miała wszystko unormowane ☺
  • jolaau będę mieć operację 17 maja w Poznaniu na Lutyckiej. Jak byłam na ostatniej wizycie u endo to mówiła, że po operacji mam przesłać skan wypisu bo musi zobaczyć czy dobrze zapisali dawkę leków. Mówiła, że zazwyczaj zapisują 125, więc nie wiem dlaczego u Ciebie tak mało. Może skonsultuj się z innym lekarzem, albo chociaż z rodzinnym no chyba, że dasz radę do wizyty w Gliwicach, bo to praktycznie za tydzień.
  • 9 lat temu
    Justin00 pamiętasz może co mu zalecili jak miał takie duże TSH?
  • 9 lat temu
    Monia12345 tak jak mówisz wstaje, ciągle jestem śpiąca i taka jakaś zamroczona. Wczoraj byłam u lekarza z tymi wynikami ale podwyższył mi euterox tylko o 25 do dawki 75 i mówił, że trzeba czekać 2-3 miesiące jak się TSH ureguluje. 27 kwietnia jadę na pierwszą wizytę do Gliwic to jestem ciekawa co oni powiedzą. Na razie trzeba to przetrwać. Monia a kiedy będziesz miała operację? i Gdzie?
  • jolaau masz dziwnie małą dawkę leku. Ja przed operacją biorę już letrox 50 bo miałam TSH 3,8, teraz mam 1,4. Przy TSH około 4 spałam na stojąco. a Ty jak sobie radzisz przy tak wysokim? Rybula myślę, że lepiej od razu iść prywatnie nie będziesz się stresować i czekać w kilometrowej kolejce. U mnie koszt biopsji to 90 złotych.
  • jolaau ze mną był chłopak który miesiąc po operacji miał takie wysokie TSH a on nie miał raka.
  • Rybula najlepiej i najszybciej do endo prywatnie zleci biopsję tez pryw. W moim przypadku wizyta i biopsja tego samego dnia sie odbyłam a na nfz kolejki i niepotrzebny stres. Jestem z łódzkiego ale nie pomogę niestety. Do Łodzi mam tyle samo co do Wawy i lecze sie w Wawie. Na pewno nie odpuszczaj rozmowy o prace - powodzenia jutro :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat