Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Witam. Ja dzisiaj wychodzę do domu. Zabieg bez komplikacji, usunięto jeden płat. Czuję się dobrze, za sdwa tygodnie wyniki histopatologi. Za dwa tygodnie również kontrola chirurgiczna. Ciekawe co wyjdzie?
-
w Gliwicach na kontroli rano krew i usg a po 2-3godz.wizyta u lekarza i omówienie wyników ,pozdrawiam
Justa ja miałam też taką sytuację ale pół roku po jodzie, poszłam prywatnie do laryngologa i za 80zł. usłyszałam że niestety ale są to prawdopodobnie przeżuty,Zadzwoniłam do Gliwic i powiedziano mi żę to popromienne zapalenie ślinianek mam jeść dużu kwaśnych produktów rano rozgryźć tabletkę witc żuć gumę ,pobudzać ślinianki do pracyDługo to trwało miesiąc pózniej byłam na wizycie i jeszcze ślinianki były obrzęknięte.JEstem teraz rok po jodzie i zdarza się że wstaję rano i mam trudnośći z poruszaniem szczęka ale na szczęście jest to chwilowe.Dr Puch powiedział mi że nie potrzeba żadnych leków , z tymi sterydami to bym się zastanowiła
-
Pewnie temat byl poruszany setki razy ale nie moge sie przekopac. Jestem dwa tyg po jodowaniu.Spuchla mi cala szyja mam chyba zapalenie slinianek.Jak sobie z tym radzilyscie? Ile to moze potrwac? Bylam u endokrynologa z bardzo dobrymi opiniami ale przyznala ze nie wie co z tym zrobic i przepisala jakis steryd.Pomozcie :(
-
Ja też mam za dwa tygodnie pierwszą wizytę po jodzie. Do południa mam się zgłosić na badania krwi a potem do gabinetu, pewnie jakieś USG...
Kto miał? Czego można się tam spodziewać?
-
Moje drogie wybieram się na pierwsze badania po jodzie powiedzieć co zrobić??
-
jolaau biorę 150 euthyrox po operacji bralam 125 i miałam TSH 3.3 w zleceniach mam utrzymywać TSH na poziomie 0.4 do 1.0 po zwiększonej dawce w ciągu miesiąca mi spadło tsh
-
Jaką dawkę bierzesz Eutyroxu?
Mi coś nie może spaść. Ja mam 10 przy dawce 125.
-
Jolaau tsh mam 0.4 ale będę robić w tym miesiącu więc będę bardziej na bieżąco
-
Edyta79 super :) Mocno pozdrawiam
Jak twój poziom TSH?
-
witam wszystkich po 3 miesiącach od operacji wracam do pracy ☺ OMG trzymajcie kciuki ☺