Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Malwqa masakra. Koleżanka jak miała niedobór to wiem ze dużo wcinała szpinaku i czerwonego mięsa. Ale pewnie to tez próbowałaś?
-
Kalmara
ja mam duże problemy z żelazem. Dolna granica jest od 50 a ja mam 19. Nie mogę wyrównać poziomu ;-(
-
Dziewczyny po operacji a mam pytanie jak u Was z żelazem?? Raz na rok sprawdzam i zawsze było u mnie w normie a dziś wynik 178 gdzie norma jest do 145 tylko.
-
Dziękuję Jolaau i Kalmara ;)
-
Dziękuję Wam za odpowiedzi.
-
MamaSzymka ja jestem z tych co nie są w stanie połknąć żadnej tabletki.ale o dziwo połknęłam kapsułki z jodem i małym i dużym bez problemu.ta kapsułka od małego jodu jest mala a na tą od dużego starałam się nie patrzeć bo podają ja w takim plastikowym dozowniku i z niego musisz wrzucić kapsułkę do ust ;)
-
Aha, przełyka się normalnie, chyba że ktoś w ogóle nie może łykać tabletek, a znam takich ;)
-
mamaSZYMKA - tabletka jest wielkości np. Ascoruticalu, Calperosu itp. Wygląda jak dzisiejsze tabletki, w takich plastikowych osłonkach, które możesz rozłączyć i na przykład wysypać zawartość - w każdym razie jest podłużna.
-
Witam, mam pytanko, może mi ktoś napisać czy ta kapsułka z jadem jest duża? To znaczy chodzi mi o to czy w miarę łatwo ją przełknąć ?
-
Witam. czy mając guzki na tarczycy i planowany zabieg można przyjmować jod? www.youtube.com/watch?v=AB5PFvluR-Q piszę odnośnie tego filmu jest tam dużo na temat jodu i tego, że blokuje dalszy rozrost komorek rakowych..