Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Kasiula17 długo Cię trzymali tylko na diagnostyce ale najważniejsze że jest ok:)jestem ciekawe ile trwa diagnostyka w Gliwicach mam nadzieję ze do 3 dni.Jeśli ktoś był to piszcie dziewczyny prosze:)mnie od jodowania w Gliwicach w lutym minal rok , w grudniu bylam na konsultacji wyniki były super także te dziewczyny które walczą dacie radę.Asiaczek trzymam kciuki za wyniki scyntygrafi. Pamiętam jak się tam wynudzilam:) acha po diagnostyce chyba nie ma kwaranntany od dzieci?
  • Hej! Witam wszystkich! czytam Was odkąd się dowiedziałam że mam brodawczaka. Tydzień temu byłam w Gliwicach., zawiozlam kostki, teraz czekam na wizytę 30 maja. Nie wiem czego się spodziewać ' czy podadzą mi już termin jodowania. Jestem dopiero miesiąc po operacji. A za pare dni będę pelnoletnia x 2
  • hej hej! jestem już w Gliwicach od środy, dzisiaj podali nam jod dawka 100. Do poniedziałku w zamknięciu. Potem scyntygrafia i w końcu będę wiedziała czy coś tam jeszcze we mnie siedzi czy dobilam dziada ;-)
  • 8 lat temu
    kasiula, a ile jestes po operacji? jak dlugo czekalas na to badanie i jod?
  • 8 lat temu
  • 8 lat temu
  • Witam Wszystkich, Dawno mnie tu nie było, przynajmniej aktywnie ? Chciałabym podnieść na duchu wszystkich, którzy zaczynają walkę z tym rakiem. Można wygrać !!!!!! Wczoraj wróciłam z diagnostyki (jod diagnostyczny + scyntygrafia). Wszystko jest superrrr. Niby coś tam jeszcze wychwyciła loża pooperacyjna ale tg poniżej 0.04 anty tg poniżej 10. Lekarz powiedział, że wszystko jest ok i najbliższa kontrola minimum za dwa lata. Wyniki krwi wskazują na pozbycie się tego nieproszonego gościa z organizmu. Wszystkim życzę, aby w tej walce był zawsze punkt dla was ? lecze się w WiMie w Warszawie. Tam jod diagnostyczny to 5dniowy pobyt w szpitalu i potem zwolnienie na tydzień. Dwa dni to zastrzyk podnoszący tsh i trzy w izolacji. Kwarantanny dla dorosłych brak, co do dzieci niby też ale warto okolo tyg potrzymać się obok tzn bez długich bliskich zbliżeń. Pozdrawiam i trzymam za wszystkich kciuki.
  • 8 lat temu
    czesc a jak dlugo czekalas na termin?ja dzis dostala wynik ze mam brodawkowatego, jestem po usunieciu tarczycy, jak to wygląda to zapisywanie się?
  • Witam wszystkie nowe i trwające w dalszym ciągu na tym forum osoby:)mam pytanie czy orientujecie się jak dlugo trwa pobyt w Gliwicach na jodzie diagnostycznym? Jade juz w czerwcu i musze okreslic mnie wiecej czas pobytu w pracy.Z góry dziękuję za jakąkolwiek informację. Pozdrawiam :)
  • Dzieki Zetka bo juz sie wystraszylam ze tak mi zostanie :/

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat