Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Kasiazrozpaczona mi lekarz wyznacza terminy co 2-3 miesiące.
  • 8 lat temu
    Kasiu ja na razie chodzę co miesiąc. Najważniejsze jest TSH czy masz ok
  • Hej Wam,powiedzcie operacje miałam 21 marca,miałam już 1 wizyte u mojej endokrynolog,i nie wiem jak często mam te wizyty powtarzać, a zapomniałam zapytać pani dr.
  • 8 lat temu
    Jolaau syn ma 0,35 tg ale jest osiem miesięcy po jodzie i chyba powinno być niewykrywalne tg dlatego zmartwilam się tym wynikiem .Dzięki za info :- Zetka Tg super a tsh zbijesz większą dawką hormonu, będzie dobrze.Dzięki :-)
  • 8 lat temu
    moje tg z czwartku poniżej 0,04 za to tsh bardzo do góry kuźwa jak nie urok to ......... :(
  • 8 lat temu
    Aniu moje Tg badane w Gliwicach to 0,30 ng/ml a antyTg 13. Na podstawie tego i USG zdecydowali ,że nie będę miała jodowania.
  • anka50 za tydzień będę znała swoje aktualne wyniki z tg dam znać. Pozdrawiam denim koleżanka też mi poleciła Vichy. Jak Dermena nie pomoże to pewnie skorzystam z Vichy ;)
  • 8 lat temu
    Dziewczyny napiszcie mi o swoim tg :-) pozdrawiam cieplutko
  • denim dziękuję, zastanawiałam się czy spróbować ale powstrzymywała mnie cena. Skoro Tobie pomogło, to może na mnie też podziała :)
  • 8 lat temu
    Asiaczek1985 Spróbuj Vichy Dercos, ale NEOGENIC. Dla mnie rewelacja, jedyna rzecz, która powstrzymała wypadanie włosów. Efekty po tygodniu stosowania. Szukaj w aptekach internetowych, mniejsze pudła, bo dosyć drogie. Miałam również szampon z serii Neogenic.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat