Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Vjolka dzięki za otuche. Długo czekalas na jod.? Musi byc dobrze nie ma innej opcji. :)
  • 8 lat temu
    Pozdrawiam wszystkich, 2 miesiące po jodzie, czuje się świetnie :-) Vaisala ja też miałam 2 cm,to nie ma znaczenia, z wapniem też się unormuje,wszystko będzie ok :-)
  • Dzięki za info jutro lece rano do apteki. W poniedziałek jadę o Gliwic., mam nadzieję że tam ustawia mnie już dalej. I dowiem się kiedy i czy dostanę jod. Mój guz miał 2 cm :(
  • Dzięki dziewczyny za odpowiedź :) u nas w szpitalu wypuszczają do domu jak się ma wapń minimum 2,15 więc już mi dużo nie brakuje ale denerwują mnie te mrówki na twarzy rękach i nogach :/ Vaisala prędko kup dobry wapń bo taki niski wapń to atakiem tężyczki może się skończyć jak ci bardziej w dół poleci! Pozdrawiam :)
  • To dziwne., że mam niski wapń i nic nie dostałam. Jak wychodziłam ze szpitala miałam 2. Teraz mam 1.1 chyba pójdę jutro do apteki i sama coś kupię.
  • mamaSzymka ja mialam takie spadki wapna nawet pamiętam mialam 0,9 dostawalam 3 razy dziennie wapno dozylnie niezbyt mile odczucie , wapno do picia i podawano mi calperos.Spokojnie może po takich dawkach juz za następnym pobraniem krwi unormuje się poziom.U nas jak ktoś miał powyzej 1 to i tak szedl do domu z zaleceniami.Będzie dobrze:)wiem każdy odlicza czas do wypisu:)trzymam kciuki za lepsze wyniki wapna :)oby szlo w gore ;)
  • Dziewczyny miałyście niski wapń i mrowienia po operacji tarczycy? Ja jestem piątą dobę po operacji wycięcia i dostaje wapń w kroplówkach i saszetkach do picia. Mój wynik to 1,9. Napiszcie proszę jak to wyglądało u was Kochane bo ja bym już chciała do domku wyjść a ten wapń jakoś nie rośnie :(
  • Dziewczyny miałyście niski wapń i mrowienia po operacji tarczycy? Ja jestem piątą dobę po operacji wycięcia i dostaje wapń w kroplówkach i saszetkach do picia. Mój wynik to 1,9. Napiszcie proszę jak to wyglądało u was Kochane bo ja bym już chciała do domku wyjść a ten wapń jakoś nie rośnie :(
  • Motylek2015 Będzie dobrze !!!! :)
  • Agnes1981, dziękuję za pocieszenie :D. Mam nadzieję,że wyjdą przez skórę ;). Ja właśnie jestem tydzień po jodzie.Trochę się martwiłam, bo moja blizna- duże "L"wyglądała najgorzej, a do tego te liczne ziarniniaki...Lekarz mówił mi to samo, co napisałaś, więc chyba rzeczywiście nie ma się czym przejmować :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat