Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Tak, jestem już pod kluczem, ale przed tabletka. Niestety sala bez tv, wiec...tylko oddać sie mydytacjom;)
-
Hej Modlisza jesteś już zakwaterowana na oddziale dawek wysokich? Podali kapsułke czy jeszcze czekacie?
-
Modliszka pewnie wyniki biopsji dostaniesz przy wypisie ja przynajmniej tak miałam.
-
Modliszka wiem że trudno tam ogarnac mysli ale dobrze będzie jesteś na jodzie i on już zrobi swoje od jutra masz przymusowe leniuchowanie :)pisz jak będziesz coś wiedziała trzymam mocno kciuki za dobre wieści :)
-
Mam pytanie, ostatnio źle sięczuję. Po wstaniu kręci mi się w głowie, spać mogę cały czas, w gardle jakby chrypka. Zrobiłam morfologię i mam anemię z uwagi na brak żelaza, mam 38 lat żelazo 33 i pozostałe wyniki ze wskazaniem na niedokrwistość. Tsh 0,883, ft3 -3,02, ft4-0,98, anty tpo 0,51 a anty tg 10,48. Oczywiście mam wizytę u endokrynologa a internista powiedział mi że nie trzeba się martwić wynikiem anty tg. Oczywiście naczytałam się ale jakie jeszcze miałyście badania robione w kierunku swoich "problemów". Może panikuję ale też sama wychowuję syna i bardzo chcę zatańczyć na jego weselu a jeszcze sporo lat przed nami :-) będę wdzięczna za radę
-
Badanie, w sensie biopsja miałam na myśli. Już po, ale nie wiem kiedy wynik. Teraz czekam do jutra i pod klucz do poniedziałku (mam nadzieje).
Poza tym sie trochę zmartwiłam, bo dopytalam o wyniki krwi i TG mam praktycznie na tym samym poziomie co 4 m-ce temu :/ czyli 15...
-
A co tam jeszcze Cię czeka za badanie?jak ta bjopsja?
-
No trzymaj się tam ,wiem że ciężko ale będzie dobrze!pisz jak będziesz cokolwiek wiedziała :)w poniedziałek idziesz do domu :)
-
Ewela, gratuluje! Niech emocje pójdą w siną dal, do lutego zapomnij o temacie :)
Ja jeszcze czekam na badanie, wiec nie ruszam sie stad.
Do zobaczenia w innych okolicznościach, fajnie było Cię spotkać :)
Pozdrawiam ciepło
-
No Kochane Kobitki stresu dostarczyłam organizmowi ale w koncowym efekcie :Zdrowa:)scyntygrafia ok ,marker Tg wedlug lekarzy ok następna kontrola 23.02.2017 r.oj jaka ulga.Modliszka jak Ty tam trwasz?jestem na dole jak coś zejdź jeszcze pogadamy?jak biopsja?