Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Tak, jestem już pod kluczem, ale przed tabletka. Niestety sala bez tv, wiec...tylko oddać sie mydytacjom;)
  • Hej Modlisza jesteś już zakwaterowana na oddziale dawek wysokich? Podali kapsułke czy jeszcze czekacie?
  • Modliszka pewnie wyniki biopsji dostaniesz przy wypisie ja przynajmniej tak miałam.
  • Modliszka wiem że trudno tam ogarnac mysli ale dobrze będzie jesteś na jodzie i on już zrobi swoje od jutra masz przymusowe leniuchowanie :)pisz jak będziesz coś wiedziała trzymam mocno kciuki za dobre wieści :)
  • Mam pytanie, ostatnio źle sięczuję. Po wstaniu kręci mi się w głowie, spać mogę cały czas, w gardle jakby chrypka. Zrobiłam morfologię i mam anemię z uwagi na brak żelaza, mam 38 lat żelazo 33 i pozostałe wyniki ze wskazaniem na niedokrwistość. Tsh 0,883, ft3 -3,02, ft4-0,98, anty tpo 0,51 a anty tg 10,48. Oczywiście mam wizytę u endokrynologa a internista powiedział mi że nie trzeba się martwić wynikiem anty tg. Oczywiście naczytałam się ale jakie jeszcze miałyście badania robione w kierunku swoich "problemów". Może panikuję ale też sama wychowuję syna i bardzo chcę zatańczyć na jego weselu a jeszcze sporo lat przed nami :-) będę wdzięczna za radę
  • Badanie, w sensie biopsja miałam na myśli. Już po, ale nie wiem kiedy wynik. Teraz czekam do jutra i pod klucz do poniedziałku (mam nadzieje). Poza tym sie trochę zmartwiłam, bo dopytalam o wyniki krwi i TG mam praktycznie na tym samym poziomie co 4 m-ce temu :/ czyli 15...
  • A co tam jeszcze Cię czeka za badanie?jak ta bjopsja?
  • No trzymaj się tam ,wiem że ciężko ale będzie dobrze!pisz jak będziesz cokolwiek wiedziała :)w poniedziałek idziesz do domu :)
  • Ewela, gratuluje! Niech emocje pójdą w siną dal, do lutego zapomnij o temacie :) Ja jeszcze czekam na badanie, wiec nie ruszam sie stad. Do zobaczenia w innych okolicznościach, fajnie było Cię spotkać :) Pozdrawiam ciepło
  • No Kochane Kobitki stresu dostarczyłam organizmowi ale w koncowym efekcie :Zdrowa:)scyntygrafia ok ,marker Tg wedlug lekarzy ok następna kontrola 23.02.2017 r.oj jaka ulga.Modliszka jak Ty tam trwasz?jestem na dole jak coś zejdź jeszcze pogadamy?jak biopsja?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat