Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
No nie nie śpię analizuję :(no to już mi trochę lepiej:)
-
Ewela12123
Założe się, że jeszcze baranów nie policzylas i spać nie poszłaś-masakra z Tobą! ;)
Będzie ok więc bez paniki. Jutro wracasz do domu a w piątek lub sobotę jestem u Ciebie na kawie i plotach ;) Tak więc głowa do góry i do zobaczenia :)
-
Dziewczyny wiem że Tg mam o,81 boze urosło od wizyty od grudnia urosło i to sporo oszaleje do jutra:( Mia któraś z Was tak po jodzie diagnostycznym?
-
-
O dzięki już myślałam że jestem dziwnym przypadkiem bo bol faktycznie przy każdym ruchu sie na nasila matko bez euthyroxu już ledwo funkcjonuje.Dziewczyny trzymajcie kciuki za wyniki jutro i oby był wypis do domu bo jak nie to oszaleje :(dzisiaj lekarze mówili ze wyniki krwi ok i jodochwytnosc na poziomie 0,2 podobno bardzo niska jutro scyntygrafia ciała i wyniki z szyi.
-
ewela12123 po odstawieniu hormonów miałam straszne bóle mięśni - w nocy rwało że spać nie mogłam a w końcowej fazie z ledwością chodziłam. Powodzenia
-
Ok, bo na forum to nie pogadamy. Idę na półpiętro i czekam :)
-
Narazie nic nie wiemy czekamy ,dzisiaj scyntygrafia szyi,jutro calego ciala i wtedy coś będzie wiadomo też już tu stresujemy się ale nic nasze myśli nie zmienia .Biopsja ?a co tam guza sie dopatrzyli? Jak chcesz to wyjdę na polpietreo pod drzwi to pogadamy daj znać to zejde:)
-
Nie ma problemu :)
Przy przyjęciu robiła usg stażystka i miała watpliwości, wiec skierowała mnie ponownie. No i faktycznie drugiej lekarce tez sie nie podoba coś w lozy pooperacyjnej i jutro mam biopsje :/
A jak Twoje wyniki ewela?
-
Nie wzięłam telefonu nie doczytałam że jesteś chętna a właśnie dotarłam na sale.I jak pewnie nudy? A dlaczego miałaś powtórne Usg?