Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Asica trzymam kciuki!!!
  • 8 lat temu
    Asica będzie dobrze :D trzymam mocno kciuki
  • 8 lat temu
    Asica kciuki mocno zaciśnięte! !!!
  • 8 lat temu
    Hej anka50 Mango ma rację Tg musi być niższe niż 4 także nie denerwuj się na zapas Dziewczyny trzymajcie kciuki mój syn przechodzi właśnie kwalifikację do przeszczepu wątroby Wierzę że wszystko będzie dobrze i dostanie nową wątrobę Bardzo się boję
  • 8 lat temu
    Ja na wczesniejszych kartach tez nie mialam, dopiero teraz na karcie konsultacyjnej pół roku po duzym jodzie mam dokładnie napisane.
  • 8 lat temu
    Mango, dziękuję ,my na karcie z Gliwic nie mielismy zadnej informacji jakie ma być tg .To nadzieja,że będzie ok :D
  • 8 lat temu
    Nie wiem czemu urywa mi posty :-(( Na karcie konsultacyjnej jest napisane, że tg powinno być mniejsze od 4. Ktoś już kiedyś pisał, że nie kazdemu spada do wielkosci niewykrywalnych, że tu tez bardziej chodzi o utrzymywanie poziomu wyniku. Moze zaniepokoic jakby nagle wzrosło kilkukrotnie.
  • 8 lat temu
    <4. Ktoś kiedyś pisał, że nie kazdemu spada do wielkosci niewykrywalnych, że tu tez bardziej chodzi o utrzymywanie poziomu wyniku. Moze zaniepokoic jakby nagle wzrosło kilkukrotnie.
  • 8 lat temu
    Anka mi wyszło 0.04, ale na wypisie po konsultacjach mam napisane, że chorzy z rakiem tarczycy powinni mieć tg <4. Ktoś kiedyś pisał, że nie każdemu spada do wielkości niewykrywalnych, że tu tez bardziej chodzi o utrzymywanie poziomu wyniku. Może zaniepokoić jakby nagle wzrosło kilkukrotnie.
  • 8 lat temu
    Dziewczyny to ile Tg musi wynosić? Mój syn ma teraz0,3 ,a z tego co wiem to powinno być niewykrywalne.Jakie macie wyniki i są one uznawane za normę? Bo ja oczywiście jak zobaczylam, że ma takie Tg to zaraz pomyslalam o wznowie, a do wizyty w Gliwicach jeszcze trochę.....

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat