Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • To może dołącze - gdzie będziesz?
  • Tak na drugim:) ide na kawę już po scyntygrafii
  • Już jestem:) Szczęśliwie po ponad 3 godzinach oczekiwania już sie zakwaterowałam. Teraz oczekuję na powtórne usg pod zabiegowym. A Ty ewela12123 piętro wyżej, czyli na drugim?
  • Modliszka i jak jesteś już przyjęta czy nadal czekasz ?widziałam dzisiaj trochę oczekujących na oddział ludzi bylo daj znac jak już będziesz mogła.
  • Powiedzcie mi moje kochane kobitki czy po odstawieniu hormonów mieliście silne bóle mięśni w roznych partiach ciała bol jest wędrujący i nie do zniesienia:(
  • ewela12123 ani się obejrzysz a będziesz już w domku :) powodzenia. modliszka oddział medycyny nuklearnej jest w tym niskim budynku pomiędzy głównym budynkiem a hotelem . Można do niego wejść bezpośrednio od strony pomnika. Tam trzeba się zgłosić chyba do godziny 10, bo wiadomo, że procedury związane z przyjęciem trochę trwają, dobrze ,że ewela napisała o tym wyżywieniu pierwszego dnia, faktycznie nie jest przewidziany obiad w dniu przyjazdu. W dniu wyjazdu tak :), co czasami ma znaczenie, bo też czeka się czasami długo.Droga do domu dla niektórych jest również długa. tam ludzie z całej Polski przyjeżdżają. Tam człowiek uczy się cierpliwości. na każdym kroku słyszysz : proszę czekać .
  • To musisz przejść do drugiego budynku takiego niskiego głównym wejściem na prawo do samego końca i tam masz rejestrację.
  • W głównym. Nie wiedziałam nawet, ze jest jakiś drugi osobny.
  • Ale w tym głównym Instytucie czy w tym drugim osobnym budynku?
  • Dobrze, ze mówisz nt. jedzenia- przygotuje sie. Na wizytach byłam tam gdzie mówisz- medycyna nuklearna.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat