Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13027 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    AsiaM Witaj ,wiem ze na poczatku trudno w to uwierzyc ,ale zobaczysz bedzie dobrze :-)
  • 8 lat temu
    Chciałam się przywitać. Niestety od wczoraj i ja wiem, że mam raka brodawkowatego tarczycy T1. Jestem po usunięciu tarczycy, zostawili kikut na 1 płacie. Miałam biopsję przed operacją i nie wykazała raka. Dopiero wczoraj gdy odebrałam wyniki hist i szok. Pewnie jak wszyscy bardzo się boję, bo jestem mamą dwójeczki maluchów. Dostalam skierowanie do Zgierza i dopiero dalsze leczenie.
  • Jolaau dziękuję za odpowiedź. Dziś już na szczęście nic mi nie leci i zrobił się strupek. Pozdrawiam.
  • 8 lat temu
    Tenia najlepiej jak znajdziesz jakiegoś mądrego chirurga na miejscu chyba ,że niedługo jedziesz do Gliwic na kontrolę. Ja w czwartej dobie po operacji, przed wyjściem do domu miałam wyciągnięty dren i poza tym, że w tym miejscu mam grubszą bliznę nigdy nic się w tym miejscu nie działo.
  • Cześć czy któraś z Was miała problemy z raną po drenie? Wczoraj zaczęła mi się lać z tego bardzo ciemna krew poszłam na dyżur lekarka najpierw stwierdziła że pękło mi naczyńko a później że dobrze że sie loża pooperacyjna oczyszcza, ja już sama nie wiem czy to normalne i jak długo będę miała problemy z tym????
  • Hey jak dlugo nie czulyscie po operacji szyji i pod broda?Jak dotykam to taka jakby gabka cos jak po znieczuleniu u dentysty.Wapno juz zawsze trzeba łykac w takich ogromnych ilosciach?Z tego co czytam to kazda osoba przechodzi inaczej leczenie.Ja w pol roku przed operacja zbilam Tsh z 9 na 4 eutyroxem75.Teraz kazali brac dawke100 i Tsh znow rosnie :( mam nadzieje ze dopasuja mi tabletki :D
  • Ok dzięki, a dieta ketogeniczna 'keto diet' w youtube wpisz, tylko musisz uważać bo wiele osób tam je za dużo białka zasada jest taka, że około 1-1,5 grama na kg ciała białka i 3-4 grama tłuszczy na kg plus dużo warzyw w stylu błonnik np. kalafior brokuł (tak wiem niektórzy mówią, że zły na tarczyce).
  • Trzeba dzwonic tutaj Rejestracja do poradni - od poniedziałku do piątku w godz. 7:00 - 17:00 tel. (32) 278 93 16, lub (32) 278 93 17 http://www.io.gliwice.pl/dla-pacjenta/rejestracja-zakladu-medycyny-nuklearnej-i-endokrynologii-onkologicznej Wiem, że sposób odżywiania ma znaczenie, ale staram się jeść różnorodne, urozmaicone posiłki ponadto ufam swojemu organizmowi. Ja nie znoszę np. mleka, a jak byłam w ciąży mój organizm domagał się go dosłownie litrami i bardzo mi smakowało, tylko wtedy i w czasie karmienia :)
  • Za każdym razem mimo, iż klikam odpowiedz tylko raz dubluje mi wiadomości... Przepraszam.
  • Nie wiem, mam numer do Insytytutu Skłodowskie Curie, ale jakoś wolę takie rzeczy prywatnie załatwiać - mam wrażenie, że wtedy inaczje traktują pacjenta. Polecacie kogoś w Gliwicach? Fajnie jakby przyjmował w Opolu, a co do strowego stylu życia, dietę keto stosują nawet wyczynowi sportowcy. W sumie to ma sens, bo bez węglowodanów (ograniczone, cukru zero) komórki rakowe mają ciężko żeby się odżywiać (nie 'jedzą' tłuszczu). Co do suplementacji witamina C dożylnie albo liposmalna, super. Polecam film pt. ' Film o witaminach' jest tam dużo o d3 i magnezie. Jeśli chodzi o prawdziwe leki to może kogoś zainteresuje także lek Naltrexone/ Naltrekson w dawkach LDN (low dose naltrexone, są udokumentowane klinicznie przypadki, że zażywając to ludzie skreśleni przez medycynę nie tylko przy nowotworach żyli znacznie dłużej niż im p[przewidywano, a niektórzy żyją dalej).

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat