Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • dziewczyny ile po operacji bylyscie na wizycie u swojego endo? ? ehhh kolejny stres żeby na usg wszystko wyszło ok. Rzekomo operacje miałam przeprowadzona bardzo dobrze, trwała 8 godzin !! ale strach jak w moim nicku ma wielkie oczy ;) ;) człowiek się nakręca żeby na usg wszystko wyszło ok. ..
  • 8 lat temu
    Modliszka tak jak pisala edyta najpierw badania ,a potem decyzja o przyjeciu na oddzial,więc na obiad w pierwszym dniu nie ma co liczyć.O tym kto operuje informowali na obchodzie na sali.Będzie dobrze tezymam kciuki
  • Szczerze to nie pamiętam co z obiadem w pierwszym dniu ale wydaje mi się że nie ma , robią wszytkie badania swoje i swojego aneztezjologa mają ja nie miałam spotkania z chirurgiem bo wcześniej wiedziałam kto będzie mnie operował.
  • Edyta79 - dziękuje za inf. Byłam wczoraj na konsultacji internistycznej i anestezjologicznej, do tego krew, mocz- czyli krew przy przyjęciu ponownie? No i obiad należy sobie zapewnić w pierwszy dzień? I czy informują kto będzie operował, jest spotkanie z chirurgiem?
  • modliszka ja miałam operację w Gliwicach w dzień przyjęcia robią kompleksowe badania i dopiero jak będą mieli wyniki to przyjmują na oddział na 4 piętro bierzesz ze sobą tylko potrzebne rzeczy a walizkę zostawiasz w szatni wieczorem przychodzi pielegniarka i informuje o której godzinie kto idzie na operację dostajesz gąbeczke wraz z istrukcją jak użyć przed zabiegiem. Ja leżałam na sali 4 osobowej a obok była 2 i dla wszystkich jedna toaleta i osobny prysznic. Po operacji rano każą wstać samemu chyba że ktoś nie może to pomagają. Personel nawet znośny i lekarze też ogólnie nie jest najgorzej.
  • Prośba do osób, które były operowane w Gliwicach - opowiedzcie odrobine jak tam wyglada? Czy tak jak na izotopach nie wolno mieć przy sobie walizki i tylko niezbędne minimum ze sobą? Ilu osobowe są sale i jak sprawa łazienki wyglada? Czy w dzień przyjęcia robią jeszcze jakieś badania? Personel pomocny dla obolałych w pierwsza dobę po operacji? Coś jeszcze trzeba mieć na uwadze?- jakieś szczególne rzeczy, które warto mieć? Na pewno już opisywaliscie to, ale wertuje forum i trudno coś znaleźć, wiec z góry przepraszam za pytania, które już pewnie były na tapecie ;) Ja już sie psychicznie przygotowuje, przyjęcie 16 sierpnia, operacja wznowy...
  • 8 lat temu
    Ja byłam operowana w Gliwicach w sierpniu 2015, a ja jod miałam podany w kwietniu 2016. Oczekiwanie 7 miesięcy.
  • 8 lat temu
    W Zgierzu czas oczekiwania też 3 miesiące. To czekanie jest najgorsze - myśli i domysły. StrachMaWielkieOczy - ja mam 8 letnie dzieci, więc jakoś wytrzymają. Zamierzam je w tym okresie wysyłać dużo do babć i cioć po szkole a sama siedzieć w sypialni jak najwięcej, która jest na szczeście w samym końcu domu. I jakoś przebidowac ten okres.
  • ja jadę na konsultacje ale nie wiem czy do niej dojdzie , będę prosić Panią doktor żeby zechciała mnie przyjąć. ...wszystkie papiery mam gotowe a co będzie się okaże. ale Wam zazdroszczę tego jodu. tez chce być juz po ! moja koleżanka była operowana w Gliwicach i jod miała po 1.5 mies. widocznie miała pierwszeństwo. ... a jak będziecie sobie radzić z kwarantanna po ?? :)
  • StrachMaWielkieOczy oooo ja tez sie w piatek wybieram do Gliwic ale juz na oddzial. Ja czekalam tak dlugo bo moze dlatego ze nie bylam operowana w Gliwicach albo sa ciezsze przypadki ktore maja pierwszenstwo

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat