Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Ruda jak to ?? w lutym 2017 ?? :/ no nawet mnie nie straszcie!
-
http://raktarczycy.blogspot.com/2013/08/klasyfikacja-tnm.html
-
Zerknij tutaj http://raktarczycy.blogspot.com/2013/08/klasyfikacja-tnm.html
-
pTm1bN1aMi A czy ktos z Was potrafi to przetlumaczyc???
-
Hey StrachMa...Ja koniec czerwca usuniecie Teraz konsultacja no i w histop.moj brodawkowy se pochodzil troche ...wiec radjojod juz w lutym ; B)
-
Niestety potwierdzam czas oczekiwania to minimum trzy miesiące.
-
Aniulka a może dlatego tyle czekasz bo miałaś mikroraka i być może i Ciebie nie będzie w ogóle potrzebny jod ?
-
Aniulka dziękuję <3
Oczywiście ze w grupie raźniej! cieszę się że tutaj jesteście chociaż oczywiście każdy z Nas wolałby porozmawiać o innych okolicznościach. ..
Aniulka strasznie długo czekasz :( zmartwilas mnie okropnie. ... wybieram się w najbliższy piątek do Gliwic zobaczę co mi powiedzą. .. pół roku to okropnie długo ehhhh
ja nie tyłam ani przy niedoczynnosci jak i nie chudlam przy nadczynności. Wagę mam cały czas taka sama ale bardzo dużo się ruszam chociaż też bardzo dużo jem ;)
-
Ostatnio byłam u endokrynologa , wynik tsh 0,11 czyli tak jak powinno być .Martwi mnie to , że przy niedużym apetycie ważę coraz więcej i puchnę.Takie objawy są raczej przy niedoczynności a nie nadczynności. Pani doktor powiedziała że powinnam chudnąć a jest na odwrót. Wcześniej obrzęki łączyłam z nadchodzącą miesiączką ale teraz jestem już po. Nie wiem co jeść bo boję się że tak przytyje.
-
StrachMaWielkieOczy glowa do gory w grupie razniej :-) my wszyscy doskonale wiemy co czujesz. Ja bylam w marcu w Gliwicach i wyznaczono mi termin na sierpien