Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Agnes jak wyglada taka kontrol w gliwicach? Moj maz ma za 10 dni pierwsza kontrol po operacji czyli po roku. Pewnie caly dzien z glowy. Daj znac potem co i jak. 3mam kciuki!
  • Agnes jak wyglada taka kontrol w gliwicach? Moj maz ma za 10 dni pierwsza kontrol po operacji czyli po roku. Pewnie caly dzien z glowy. Daj znac potem co i jak. 3mam kciuki!
  • Trzymam kciuki za Was dziewczyny! !!!
  • Heej wszystkim :) Ja wlasnie w Instytucie Onkologii Gliwice. Druga wizyta kontrolna po dużym jodzie ktory był w 2014 r.Krew pobrana. Na wzmocnienie kawa z cukrem wypita. Teraz oczekiwanie na wyniki i wejście do lekarza na Usg szyii. W przyszłym roku planowany mały jod.
  • 8 lat temu
    Cześć Kalmara Ja jestem 7 miesięcy po operacji i czasami mam kłucie w sercu, ale od niedawna tak do 1,5 miesiąca. Nie jest b.częste to na razie nikomu nic nie mówiłam. Kalmara częto to odczuwasz?
  • 8 lat temu
    Ja tez się melduję. Właśnie uropuje się w szpitalu :D jutro drugi zastrzyk w pon kapsułka a w środę scyntygrafia :-) trzymajcie kciuki <3
  • Witaj Ona. My jeszcze nie rozmawialiśmy ale przeczytałam to forum od deski do deski i znam cala twoja historię. Gratuluję dzieciaczkow i ciesze się ze wszystko u Ciebie ok. Fajnie ze napisałaś po takim czasie. I że wiemy ze wszystko jest ok. 3 maj się tam zdrowo!! Pozdrowienia.
  • Hej dziewczyny ona25 dobre wieści i tak trzymać!! Mam pytanie do osób po operacji. Macie coś takiego jak gniecenie w mostku i czasami coś takiego jak kucie w sercu??
  • ona25 U mnie generalnie bez zmian. ;) W grudniu wizyta kontrolna w CO w W-wie.
  • 8 lat temu
    aniaw jak tam wszystko u Ciebie ? :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat