Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Anka50 A jak u Twojego syna kwestia z ziarniniakami bo pamiętam jak pisałaś kiedyś że chyba też miał ?
  • 8 lat temu
    Malwqa gratuluję :-) Agnes1981 mój syn też ma problem z tag już mu ładnie spadło do 0,2 A teraz byliśmy w Gliwicach i jest 1,8ma na zmianę eutyrox175i 200 zobaczmy. Dziewczyny Któraś pisała, że udało jej się czymś wapń uregulować napiszcie bo my rok po operacji i nie jest w normie ,A bierze 3 razy po 1000 calperos pomóżcie ,bo zaczął nam się problem z zębami .pozdrawiam wszystkie cieplutko :-)
  • 8 lat temu
    A ja melduję ze u mnie czysto. Węzły czyste. Płuca i kości tez. Zmniejszyli mi troszkę dawkę euthyroxu . Kolejna wizyta w styczniu na usg i badania krwi :-) jedyny minus to ze mam słabe wyniki krwi i czeka mnie wizyta u hematologa .
  • Dziewczyny a może zmiana na Letrox by coś dała? Niby to ten sam lek, ale Euthyrox ma laktoze a Letrox nie, a w sumie dużo osób ma nietolerancję. Tak tylko strzelam. Ja biorę Letrox 125 i mam TSH 0,1 a w zaleceniach mam 0,1 - 0,4 i w sumie czuję się lepiej niż przed operacją przy Euthyroxie 50 i TSH 1 - 1,5, więcej energii mam, oby to nie mineło :)
  • Doniapocisk Więc nie jestem osamotniona z tak wysoką dawką euthyroxu ;) ja również przy zejściu do 175 mialam za wysokie tsh i musiałam wrócić do 200. A był czas ze brałam 225.
  • agnes, to ładne wyniki, ja przy dawce 200 mam 0,0008 tsh, a przy zmianie na 175 mam 11,63. straszne rozbieżności. Doktor Puch - bardzo dobry lekarz.
  • agnes, to ładne wyniki, ja przy dawce 200 mam 0,0008 tsh, a przy zmianie na 175 mam 11,63. straszne rozbieżności. Doktor Puch - bardzo dobry lekarz.
  • Na końcu miała być taka Buzka :)
  • O doktorze Puchu słyszałam dużo dobrych rzeczy ?
  • Dziewczyny, Konsultowal mnie wczoraj dr Zbigniew Puch. Rok temu również on. Wyniki z wczoraj: Tg ponizej 0,040; anty Tg 22,40; tsh 0,37 przy dawce euthyrox 200 (slabe wchlanianie). Lekarz doradził zbadać wątrobe i jelita-moga byc przyczyną złego wchłaniania. Ponoć to ze pracuję w zimnej temp tez moze powodowac to iz jest zwiekszone zapotrzebowanie na hormon. Przed małym jodem odstawiam euthyrox.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat