Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Dzięki pomyśle :) w sumie 2 miesiące szybko zlecą a widziałby mnie lekarz prowadzący.
-
Kalmara na razie idź do rodzinnego, może coś pomoże albo da skierowanie do Kardiologa
-
Agnes a wiesz moze jaki lekarz cie konsultowal? A na maly jod ostawiasz hormony czy nie?
-
Agnes a podaj jeszcze wyniki tg, antytg i tsh jakie miałaś.
Malwqa kciuki zaciśnięte!
-
U mnie wciąż w szyii ziarniniaki-niektórzy wcale nie mieli, niektórym giną, a u niektórych ponoć mogą pozostać na zawsze. Tworzą się na zakończeniach ucietych naczyń krwionośnych stanowiac jakby bandaż (słowa onkologa).
-
Hej. Dzisiejsza wizyta kontrolna w Gliwicach (już druga po dużym jodzie). Rejestracja ok 8.15 (numer 24) i prosto na pobranie krwi. Potem czekanie na to aż pojawi sie lekarz onkolog i zacznie przyjmować. Ok godz 12 wejscie do gabinetu lekarza-szybkie usg szyii i wyjscie (max 5 minut). Tg, anty tg, tsh przy dawce euthyrox 200 ok. Kolejna wizyta juz z małym jodem 11.08.2017.
-
jolaau
hej. Ja jestem półtora roku od operacji. Kiedyś to było sporadycznie ale od 2 miesięcy to tak dość często i nie wiem właśnie co robić. Z endo widzę się dopiero na diagnostyce w grudniu :(
-
Ja niestety nie opowiem jak po jodzie bo maz nie dostal jodu. Ale z tgo co slyszalam to nie ma zle. Tylko ta separacja troche uciazliwa. Ale czego sie nie robi dla zdrowia. Pozdrawiam
-
Hej! Czy któraś idzie 19 na jod ?coraz bliżej niż dalej a mnie złapała jakaś grypa.mam nadzieję że puści mnie do tej pory. Też czekałam prawie pół roku na termin. A wizyta po operacji była nawet w miarę sprawnie. Pozdrawiam
-
Cześć. Ja pierwszą kontrolę po operacji w Gliwicach miałam po 30 dniach. Cały dzień przesiedziany. Czekacie w NUKLEARNEJ, później zaprowadzą Was do chirurgicznej, tam gdzie były konsultacje przed operacją. Później przejdziecie na drugi koniec szpitala korytarzami daleko, daleko, gdzie znowu trzeba odsiedzieć kolejkę i wchodzi się po kolei. Przydzielają tam termin na jod. Ja byłam 01,06,2016 na operacji, 07,07,2016 na kontroli a na jod termin mam na 07,12,2016 także pół roku czekania.A powiedzcie jak po tym jodzie. Bardzo się tego boję.