Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
kalmara
bedzie dobrze tylko musisz troszke wyluzowac :) ja naprzyklad bardzo zle przyjelam wiadomosc o chorobie :/ nie mialam pojecia ze ten rak jest tak slaby i ze wszystko bedzie ok. bardzo dlugo mialam dola nic mi sie nie chcialo no i po jakims czasie to wszystko odbilo sie na moim zdrowiu. z czasem jak wiecej dowiedzialam sie o chorobie i po dlugich rozmowach z moja kochana lekarz doszlo do mnie ze wszystko bedzie ok :) i wtedy te bole minely a powiem Ci ze czasami byly tak mocne ze nie moglam nic robic :/
-
W samym wypicie praktycznie nie ma informacji. Wiem tyle co powiedział lekarz o 3 guzie i praktycznie nic więcej. Nie zostaje mi nic innego jak uzbroić się w cierpliwość i czekać. To najgorsze :/
-
W samym wypicie praktycznie nie ma informacji. Wiem tyle co powiedział lekarz o 3 guzie i praktycznie nic więcej. Nie zostaje mi nic innego jak uzbroić się w cierpliwość i czekać. To najgorsze :/
-
Kochane' beztarczyce' wczoraj dołączyłam do waszego grona. W badaniu usg wychodziło że mam 2 guzy w prawym placie. Przy operacji okazało się że jest też mały intruz w lewym :( wczorajszy dzień przespałam. Dziś jestem już w domu z calperosem ketonalem i euthyrox em. Wynik za 3-4 tygodnie. Jestem dobrej myśli ale ten 3 guz mnie trochę przestraszył.
-
Ja mam wrażenie że im mniej jem tym więcej waże.Najgorsze jest to , że jestem ciągle głodna.
-
Cześć ona25
Faktycznie u mnie zaczęłam to odczuwać jak wróciłam do pracy, która jest bb.nerwowa.
Trzeba zrobić porządek w głowie i wyluzować:)
Pozdrawiam całe forum
-
ona25
Dzięki. Faktycznie jestem nerwus ;) i prace też mam nerwową więc pewnie to od tego. Nie pocieszyłaś mnie z tym rokiem ;) ale postaram się totalnie wyluzować.
Daj znać jak wyniki.
Pozdrawiam
-
a ja dzisiaj mam kontrole -usg i krew
-
starch ma wielkie oczy
u mnie operacja tez trwala 7 godzin a dokladniej 7,5 ! u mnie problemem tylo to ze mam bardzo duzo zyl w syji i musieli bardzo uwazac. rodzina w poczekalni prawie zawalu dostala bo mialo to trwac od 2 do 4 godzin
-
aneta
bardzo sie ciesze :)