Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Gatta Byliśmy z synem w sierpniu na pierwszej wizycie w Gliwicach po jodzie.Rano rejestracja jak zawsze, ale otrzymujesz kartkę z numerkiem .Mielismy numer 23 i o 11 byliśmy już po wizycie :-)
  • A moze wy macie jakis numer który odbierają .ja dzis dzwonilam na 3 numery i sie nie dodzwonilam
  • Koleżanki mam pytanko o której najlepiej dzwonić do Gliwic i jak długo czeka sie tam na radiojod .
  • Gatta ja będę mieć taką wizytę w lutym i też się chętnie czegoś dowiem :) Podpinam się pod Twoje pytanie :)
  • 8 lat temu
    Witam :) w środę mam pierwszą wizytę po jodzie w Gliwicach. Proszę o informację ile tam siedziałyscie? Co wtedy robią? Przeważnie na innych wizytach byłam do 13-14. Dzięki za informację ;)
  • 8 lat temu
    MASSIE8989 ja miałam operacje w nowym saczu ale nie miałam wcześniej biopsji (ciągle podchodziła krwią) wiec była ona tak w ciemno. na tę chwile mam wycięty lewy płat z 1 węzłem(w sumie przypadkowo wyciętym) bo drugim prawym płacie nie mam guzów w sumie z usg w węzłach tez było czysto a jednak cholerstwo naciekło.... sama operacja była ok bez żadnych komplikacji i chciałabym by ten sam chirurg mnie ponownie operował ( termin mi wyznaczy re operacji na 15.12) ale jestem już na 7.12 umówiona w Gliwicach i zobaczę co oni mi powiedzą bo to oni będą mnie nadal leczyć.... wiec czekam.... czekam.... czekam.... i modle sie by nadal żyć bo mam dla kogo!
  • Dzięki wszystkim za odpowiedź prawdę mówiąc nigdy nie dociekałem po co ta nadczynność..A Wy macie może jakieś kłopoty z włosami, rzęsami w ciągu ostatniego roku robi się u mnie totalna masakra, szczególnie rzęsy mnie dziwią lecą po kilka dziennie jak płatki przekwitniętego kwiatu.. pozdrawiam i życzę wszystkim zdrówka!
  • Strach nawet tak nie pisz... Pokonasz chorobę, za parę lat będzie już tylko wspomnieniem ;) A koń super sprawa :D Na pewno będziecie go mieć!
  • Ewka22 a gdzie byłaś operowana? Nie wycieli Ci od razu tych węzłów chłonnych? Szkoda że czeka Cię druga operacja, ale dasz radę i potem będzie już z górki. Kiedy ta operacja?
  • 8 lat temu
    kiedyś chciałam zrobić sobie tatuaż na 30 urodziny a dziś dostałam termin drugiej radykalnej operacji (bo niestety też mam nacieki na węzły chłonne) na 3 tygodnie po moich urodzinach wiec będę miała swój tatuaż na szyi tylko nie w czarnym kolorze a czerwony przypominający o tym co najistotniejsze ps sory za literówki ale tel zmienia mi słowa

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat