Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
cześć
przepraszam ja tak z innej beczki
klamra
mogłabyś mi napisać dlaczego masz mieć 2 jod tak pytam bo ja dopiero zaczynam walkę i nie wiem na co się nastawiać
-
Mango dam znać. Mam nadzieję że szybko to zażegnam.
Strachmawielkieoczy masakra. Ale dobrze wiedzieć że nie jestem sama z takimi objawami. Zaraz bym coś wynajdowała ; )
-
Tez miałam takie zawroty głowy, po operacji tarczycy przeszło, aczkolwiek czasem się zdarzy, juz dużo rzadziej i mniej intensywnie ale jednak.... Pamiętam ten strach przed pójściem gdziekolwiek, w kościele nie było szans wystac, grunt mi spod nóg uciekał....do tego doszły lęki i wpadanie w panikę .... co ciekawe- hormony tarczycymiałam wtedy w normie :/ wiem dziewczyny co przechodzicie, oby nas szybko to cholerstwo puścilo !
-
To daj znać co tam lekarze zaproponują. Może w końcu ktoś coś podpowie....
-
To mnie dobiłaś. :( Możliwe ze to kręgosłup może jakiś masaż nastawianie??? Czytałam troche na necie. Może neurolog cos pomoże?? Podejdę do rodzinnego w pon jak nie przejdzie. W pracy ciężko bedzie siedzieć z takimi zawrotami. Teraz na urlopie jestem. Bo ani dojechać ani pracować. Neurologa mam po świętach nie omieszkam się zapytać o te zawroty jesli przetrwam do tego czasu.
-
Tez brałam leki na zawroty glowy i tez ani trochę nie pomagały wiec odstawilam :-( Obie mamy migreny wiec może jednak gdzieś tu tkwi problem.
To jest masakra- kazda zmiana pozycji głowy to samoloty i żołądek pod gardłem :-/
Juz nie wiem do jakiego lekarza uderzyć. Może to jednak od kręgosłupa. ... mam pracę siedząca, czesto łapie sie na tym że jestem spięta aż wszystko mnie boli. Chcę zacząć chodzic na jogę tylko boje sie tam tych przeklętych zawrotów. Po położeniu musze odczekać do kilku minut zanim mi sie tak wszystko pouklada i moge otworzyc oczy.
-
Mango to mamy coś podobnego. Jestem 11 miesięcy po jodzie i miesiąc przed jodem. Fakt nie diagnozowałam tego wcześniej bo zawsze były bardzo rzadko i delikatne a teraz to jest koszmar. Dostałam leki na zawroty torecan ale w sumie nic nie pomagają to je odstawiłam. Właśnie też nie wiem co robić :(:( Badania takie jak piszesz miałam robione z 3-4 lata temu w związku z migrenami wyszły ok poza guzkami tarczycy.
-
Kalmara ja mam okropne zawroty głowy. Mialam je już przed całą historią z tarczyca. Mialam robione badania czy to nie błędnik, potem prześwietlenie glowy i odcinka szyjnego, ostatnim badaniem bylo usg przepływów szyjnych na ktorym wlasnie dowiedzialam sie o guzach i zaczęła cala historia. Zawroty glowy jak ręką odjął zniknely po radiojodzie. Bylam pewna że zwiazane byly z tarczyca i dlatego po wybiciu wszystkiego przez jod zniknęły. Niestety wróciły kilka tygodni temu (rok po jodzie). :-((((( Nie wiem co mam robić. ...
-
Witam wszystkich!!
Czy ktoś z forum boryka sie z zawrotami?? Od niedzieli mam takie helikoptery że masakra. Byłam na pogotowiu to dr stwierdził jelitówka - objawów pozostałych brak. Wizyte u endo mam na styczeń a lekarz pierwszego kontaktu który jest dobry to jest na urlopie.
I jeszcze jedno kojarzy ktoś wykaz produktów z zawartością jodu?? Za miesiąc ide na jodowanie i zalecenie od dr wykluczenie z diety takich produktów. Pamiętam że cos kiedyś było na forum ale juz oczopląsu dostaję ;)
-
na wizytę bo mnie czeka 2 operacja. ja też tam jeszcze nie byłam i dopiero zaczynam walkę o wszystko.....