Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • Ewka22 dzieki bardzo bo cos mam pecha i w ogóle nie moge się dodzwonić .tak szybko cie zapisali ? Ale na jod czy na wizytę ? Ja jeszcze tam nie bylam .
  • 8 lat temu
    ps dzwoniłam ok 14-15 i dosc szybko sie dodzwoniłam
  • 8 lat temu
    paulinko ja dzwoniłam pod numer 32/2788106 lub 32 2788107 i umówili mnie za 6 tygodni i oczywiście prosili o wysłanie bloczków parafinowych i szkiełek
  • Ja na jod czekam 7 miesięcy ;)
  • Sabina dziekuje bardzo za dobre słowo .Bede wytrwała bo zalezy mi sie tam dostac .Mam skierowanie od endokrynologa i to on kazał mi sie tam zacząć leczyć .Wiec dzialam bo chce być zdrowa ? .Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich .
  • Paula1234 ja dzwoniłam chyba z 10 razy dziennie i to przez co najmniej 5 dni ( w międzyczasie powątpiewałam czy ktokolwiek tam w ogóle odbiera ten telefon) aż w końcu udało się .Także bądź wytrwała. Oczekiwanie na jod wynosi średnio 5 miesięcy, w zależności od wyników. Gliwice są jedną z najlepszych klinik specjalizujących się w medycynie nuklearnej więc warto tam się zgłosić na leczenie (poznałam tam wielu ludzi nawet z zagranicy) Także telefon i do dzieła ! Trzymam kciuki <3
  • Mam pytanko czy ktos z was juz bez tarczycy przeszedł na jakas specjalna dietę by cos zgubić na wadze
  • 8 lat temu
    Gatta Byliśmy około 8,ale chyba jak szybciej będziesz to bliższy numerek będziesz miała lekarz chyba od 9 przyjmuje :)
  • 8 lat temu
    Paula1234 ja na jod czekałam 6 miesięcy. Anka50 dziękuję ;) a pamiętasz od której godzinie tam byliście?
  • 8 lat temu
    Gatta Pobierają krew na tsh i wapń, a w gabinecie lekarz robił usg no i ustalił termin kolejnej wizyty. Pozdrawiam cieplutko :-)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat