Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Dziewczynki pytanko jak mam wizytę w Gliwicach to od której tam zaczynają rano przyjmować
-
Kalmara dziękuję Ci bardzo za info!
-
Mango
Rodzinny przepisał mi na te zawroty polvertic stwierdził że to powinno pomóc. Zobaczymy Pozdrawiam
-
Paula1234 ja też miałam mikroraka I jestem bez jodowanie 22 jadę na kontrolę do Gliwic i mam nadzieję że wszystko będzie ok przy mikrorakach otorebkowanych wycinaja całą tarczyce badają węzły chłonne i kończą leczenie tylko wizyty kontrolne pozdrawiam wszystkie dziewczyny
-
Paula1234 Gliwice zrobiły USG, wyniki tsh, tg i antytg i powiedziały,że to był mikrorak cały wycięty i nic więcej robić nie trzeba. Następna kontrola w Gliwicach za 7 miesięcy.
Tego dnia do tego gabinetu było nas 12 kobiet i tylko 2 wyszły bez jodowania, więc czasami to się zdarza ale rzadko:(
-
Justinka81 ja operowalam się w nowej soli. Gliwice p ochwalily cięcie. Tzn ze nie zostawiono żadnych kikutow.dr Czyzak - tylko u niego. Pozdrawiam
-
Jolaau mam do ciebie pytanko bo piszesz ze nie dostałam jodowania .a co w ogóle Gliwice zalecily w twoim przypadku jak nie miałaś jodowania .
-
Operował mnie b.dobry chirurg onkolog Leszek Wojciechwski. Skierowała mnie do niego z wynikiem biopsji endo . Pierwsza wizyta prywatnie w przychodni Polimed, kazał od rodzinnego wziąć skierowanie do szpitala i miałam mieć operację w szpitalu na Hirszfelda, ale on pracuje jeszcze w drugim szpitalu na Ul Pilczyckiej i tam szybciej się zwolniło miejsce. Wiem ,że przyjmuje jeszcze prywatnie w Legnicy. Mogę go z całego serca polecić. Od razu ciachnął całą tarczycę, wszystko się super zagoiło a z wynikami histopatologicznymi to już prosto do Gliwic. U mnie był mikrorak, bez przerzutów i nie miałam jodowania:) Wyszło tak jak u Ciebie przypadkiem przy USG przepływów szyjnych, lekarz zajechał na tarczycę, zobaczył guza i zlecił biopsję.
-
justinka81
Byłam operowana we Wrocławiu było też na forum sporo dziewczyn operowanych w Poznaniu więc zgadzam się z Massie, żeby operować się blisko domu . Do Gliwic jeszcze się najeździsz bo będziesz tam pod kontrolą do końca życia. Teraz najważniejsza jest szybka operacja, żeby nie było przerzutów
-
A ja znów z pytaniem z innej beczki czy ktoś miał z was naświetlanią i przy jakim stadium choroby