Rak tarczycy

14 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13025 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    skoro u was ok to może jest to tak jak edndo mówi stres aczkolwiek za tydzień mam gina to mnie zbada i będę wiedzieć! massie8989 ja mam brodawkowatego ale niestety z naciekami i tak podejrzewam że naswietlania siada dlatego pytałam czy ktoś miał bo ja chce wiedzieć wcześniej żeby sie przygotować.... na razie czekam bo do onkologa ide 22 i ma mnie zbadać przed 2 operacja ile tym razem wycinamy.... i tak sie boje wizyty że wyjdzie że sa przeżuty.... a potem gliwice i znów strach żeby co w ponownej histopatologi sie nie zmieniło
  • 8 lat temu
    skoro u was ok to może jest to tak jak edndo mówi stres aczkolwiek za tydzień mam gina to mnie zbada i będę wiedzieć! massie8989 ja mam brodawkowatego ale niestety z naciekami i tak podejrzewam że naswietlania siada dlatego pytałam czy ktoś miał bo ja chce wiedzieć wcześniej żeby sie przygotować.... na razie czekam bo do onkologa ide 22 i ma mnie zbadać przed 2 operacja ile tym razem wycinamy.... i tak sie boje wizyty że wyjdzie że sa przeżuty.... a potem gliwice i znów strach żeby co w ponownej histopatologi sie nie zmieniło
  • U mnie wszystko z cera i okresem gra . Wczoraj byłam u ginekologa, gruczolakowlokniak w piersi do obserwacji.... w piątek mam wizytę kontrolna u endokrynologa, już się stresuje.... ehhhh ehhh
  • Mnie się cera nie pogorszyła i okres też mam jak wcześniej. Ewka22 pewnie na hormony tak zareagował Twój organizm. A czemu myślisz, że będziesz mieć naświetlania? Też mialaś brodawkowatego?
  • ewka22 ja mam problemy z cerą wychodzą mi wypryski a wcześniej ich nie miałam nawet w okresie dojrzewania co do miesiączki mam regularne jadę do Gliwic 22 to dopytam o te paskudne pryszcze
  • 8 lat temu
    aczkolwiek już chciałabym wiedziec co dalej czy naswietlania też mam jeszcze takie pyt czy po usunieciu tarczycy macie problem z cerą (wypryski itp) albo z cyklami miesiączkowymi bo u mnie wszystko sie rozregulowało a endo nie dała mi jasnej odpowiedzi tj czasem tak bywa że hormony. ,stres itp
  • 8 lat temu
    ja wizyte mam 7.12 tak na mikołaja ale wczoraj byłam u mojej endo i tak mi powiedziała że nikt z jej pacjentów do tej pory jak 30 lat leczy na tego raka nie umarł i ja też nie popsuje jej statystyk ;)
  • Ewka 22 a ty na kiedy masz swoja pierwsza wizytę
  • ewka22 dziekuje bardzo za informacje .tak długo tam dzwonilam by się dodzwonić aż wkonu sie dodzwonilam i z tego wszystkiego zapomniałam sie zapytać na ktora ? bylam chyba za bardzo zestresowana ?
  • 8 lat temu
    Paulinko mi kazali do Gliwic sie zgłosić do 10 rano "pod zakład medycyny nuklearnej" i na pierwsza wizytę nie muszę być na czczo weszłam tu po kilku dniach niebytu i niestety nowe osoby... eh... ale jak czytam wszyscy wcześniej czy później z tego wyjdą i my też....musimy dla naszych rodzin i nas samych!!!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat