Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13032 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Witam czy jest ktoś na forum kto drastycznie chudł po letroxie? Ja 1,5 miesiąca temu miałam jod i po nim dostalam dawke 150 i w ciagu tego czasu schudlam juz 5 kg ! I nadal chudne codziennie mam sppadki wagi. Boje sie ze mam jakiegos innego raka w sobie bo przy dawce letroxu 100 moja waga stala w miejscu. Mialam juz wiele badan usg gastroskopie kolonoskopie rtg płuc badanie piersi i wszystko ok. Tam raka nie ma ale ten szybki spadek wagi nie jest chyba normalny. W środę ide do rodzinnego ale moze ktos mnie uspokoi ze mial podobnie po takiej dawce
  • 8 lat temu
    Kalmara, trzymam kciuki
  • 8 lat temu
    Agata, aniaw, mango dziękuje Wam. Agata już po zastrzyku wiec czas wolny. Fajna ekipa to szybko zleci :) Pogoda pod psem tak deszczowo, buro szaro Do miesiąca czasu może Cię trzymać taki niesmak.
  • 8 lat temu
    Zetka! Idealnie to określiłaś - wszystko jest bezpłciowe, właśnie tego słowa mi brakowało na określenie tego co czuję w ustach. I ten metaliczny posmak. Tylko że ja jestem od dnia podania jodu już 16 dni. Ciekawe kiedy mi przejdzie!
  • 8 lat temu
    Agata miałam ten sam problem u mnie po kazdym jodzie ,trwało to ok. 2tygodni.Wszystko było bezpłciowe czułam metaliczny posmak, nawet ukochane słodycze były be. :)
  • 8 lat temu
    Kalmara trzymaj się tam! <3
  • 8 lat temu
    kalmara Trzymaj się! :) Czas do piątku szybko zleci. ;) To tylko kilka dni. :)
  • 8 lat temu
    Hej dziewczyny!!!! Mama pytanie do tych które już przechodziły jodowanie. Jedyny problem który mam po jodzie to utrata smaku. Nic nie czuję!!!! Wszystko smakuje tak samo, jakbym nie dodawała żadnych przypraw, wszystko niesłone, niesłodkie, itp. Czy która też tak miała i kiedy wam to przeszło. Gotując obiady dla rodziny stwarza to problem. Doprawiam więc na wyczucie i tak jak dawniej, ale czasami wychodzi nie tak jak powinno być. :D :D :D :D :D
  • 8 lat temu
    Napisz, co tam słychać!
  • 8 lat temu
    Witaj Kalmara! <3 <3 <3 Cieszę się, że się odezwałaś. Trzymaj się. Wszystko będzie dobrze, burczenie w brzuchu minie :D :D :D

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat