Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Mama Szynka!
Może lepiej idź do endokrynologa - nie do rodzinnego.
-
MamaSzymka!
Chudnięcie to podobno objaw nadczynności tarczycy a jeśli jej nie ma - to przyczyna zbyt dużej dawki leku lub jego niewłaściwy dobór (może inny byłby lepszy).
Ale nie jestem lekarzem, tak tylko słyszałam.
Szczerze mówiąc ja to bym chciała schudnąć chociaż 1 kilogram na miesiąc ale nic z tego. Waga stoi w miejscu. ;( ;( ;( ;( ;(
-
Kalmara!
:D :D :D :D
Super że masz fajne towarzystwo, bo to bardzo ważne z kim się przebywa w takim momencie. My też miałyśmy super dziewczyny. Zauważyłam jedno, że osoby poważnie chore mają do życia zupełnie inny stosunek niż ludzie zdrowi - emanują empatią, wewnętrzną pokorę i optymizmem.
Tak trzymać!!!!
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
-
Witam czy jest ktoś na forum kto drastycznie chudł po letroxie? Ja 1,5 miesiąca temu miałam jod i po nim dostalam dawke 150 i w ciagu tego czasu schudlam juz 5 kg ! I nadal chudne codziennie mam sppadki wagi. Boje sie ze mam jakiegos innego raka w sobie bo przy dawce letroxu 100 moja waga stala w miejscu. Mialam juz wiele badan usg gastroskopie kolonoskopie rtg płuc badanie piersi i wszystko ok. Tam raka nie ma ale ten szybki spadek wagi nie jest chyba normalny. W środę ide do rodzinnego ale moze ktos mnie uspokoi ze mial podobnie po takiej dawce
-
-
Agata, aniaw, mango dziękuje Wam.
Agata już po zastrzyku wiec czas wolny. Fajna ekipa to szybko zleci :) Pogoda pod psem tak deszczowo, buro szaro
Do miesiąca czasu może Cię trzymać taki niesmak.
-
Zetka!
Idealnie to określiłaś - wszystko jest bezpłciowe, właśnie tego słowa mi brakowało na określenie tego co czuję w ustach. I ten metaliczny posmak. Tylko że ja jestem od dnia podania jodu już 16 dni.
Ciekawe kiedy mi przejdzie!
-
Agata miałam ten sam problem u mnie po kazdym jodzie ,trwało to ok. 2tygodni.Wszystko było bezpłciowe czułam metaliczny posmak, nawet ukochane słodycze były be. :)
-
Kalmara trzymaj się tam! <3
-
kalmara
Trzymaj się! :) Czas do piątku szybko zleci. ;) To tylko kilka dni. :)