Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Massie8989 czyli jak z biopsji wyszedl brodawkowaty VI to z histo pato moze wyjsc cos innego? Pluca powiedzieli ze mam czyste. Lekarz rodzinny zwykly co mnie badal robil usg powiedzial ze wezly chlonne nie sa powiekszone.prosze odpisz
-
Iwi29 na etapie na którym Ty teraz jesteś, czyli jeszcze przed operacją też byłam załamana. Najgorsza jest ta niepewność, co to za dziadostwo, czy się nie rozlazło po ciele... Po operacji żyłam tym, że z dnia na dzień jest lepiej i wracam do sprawności a po wynikach hist-pat się uspokoiłam, bo już wiedziałam że to na 100% brodawkowaty i co ze mną będą robić dalej. Teraz jest raz lepiej raz gorzej, z przewagą tego pierwszego. Generalnie staram się żyć jakby tego po prostu nie było. Zobaczysz po operacji, jak już będziesz wiedziała, że dziada wycieli, poczujesz się psychicznie lepiej.
Ewka22 i tak wcześniej musisz iść się zarejestrować więc tam Ci powiedzą pod jaki gabinet masz iść :) Jesteś przed operacją czy po? Co to za konsultacja? Związana z czym?
Ja z chirurgiem widziałam się raz przed operacją i w gabinecie byłam z 10 minut i drugi raz na wynikach hist-pat gdzie w gabinecie byłam może z 5 minut i pokierował mnie do medycyny nuklearnej. Nawet nie wiem czy ten chirurg z którym się wtedy widziałam to był ten który mnie operował :P No i wiadomo, w kolejce swoje trzeba odsiedzieć.
-
Zdrowych i wesołych Świąt dla wszystkich! :D
-
ewka22 ja byłam dwa razy tam operowana ale o kontroli chirurgicznej nie miałam
-
ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT <3 :) <3 <3 <3 :) :)
-
justynko to czy wytną ci drugi płat zależy od tego jaki jest ten rak a mianowicie czy mały czy duży otorebkowany czy nie czy ma przeżuty czy nie czy nacieka itd ja własnie mam miec 2 operacje całkowitego wyciecia bo niestety duży nie otorebkowany z naciekami
ja u laryngologa nie byłam wogóle bo nie miałam żadnych powikłań a uczucie sciągniecia zniwelujesz pędzlowaniem miejsca ciecia tj zwykłym pędzlem miekkim do golenia szczotkując to miejsce ja po 2 tyg od zabiegu smarowałam maścia na blizny i teraz nic nie czuje
ps prosze jeszcze raz o info jak wygląda kontrola chirurgiczna w gliwicach
-
-
Witajcie ponownie!
Z braku czasu nie pisałam ale dzisiaj, z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcę Wam wszystkim życzyć pogody ducha, optymizmu i radości na co dzień.
Niech ten trudny do zaakceptowania" "lokator" nie przesłoni nam radości życia i szczęścia.
Pozdrawiam wszystkie koleżanki z forum oraz Wasze rodziny. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
-
Dziewczyny mam takie pytanie do tych operowanych w gliwicach bo jutro mam kontrole chirugiczna a nie moge sie tam dodzwonić mianowicie gdzie to jest- pietro gabinet i ile trwa taka wizyta czy robia usg ew biopsje węzłów czy trzeba byc na czczo i inne spostrzezenia jskie macie po chirurgu w gliwicach bede wdzieczna za cokolwiek
Ps gratuluje ze to nie rak
-
Kalmara odsypiaj szpital,odpoczniesz,odpoczynek tez potrzebny jest nam wszystkim. :)