Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Zdrowych i wesołych Świąt dla wszystkich! :D
-
ewka22 ja byłam dwa razy tam operowana ale o kontroli chirurgicznej nie miałam
-
ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT <3 :) <3 <3 <3 :) :)
-
justynko to czy wytną ci drugi płat zależy od tego jaki jest ten rak a mianowicie czy mały czy duży otorebkowany czy nie czy ma przeżuty czy nie czy nacieka itd ja własnie mam miec 2 operacje całkowitego wyciecia bo niestety duży nie otorebkowany z naciekami
ja u laryngologa nie byłam wogóle bo nie miałam żadnych powikłań a uczucie sciągniecia zniwelujesz pędzlowaniem miejsca ciecia tj zwykłym pędzlem miekkim do golenia szczotkując to miejsce ja po 2 tyg od zabiegu smarowałam maścia na blizny i teraz nic nie czuje
ps prosze jeszcze raz o info jak wygląda kontrola chirurgiczna w gliwicach
-
-
Witajcie ponownie!
Z braku czasu nie pisałam ale dzisiaj, z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia chcę Wam wszystkim życzyć pogody ducha, optymizmu i radości na co dzień.
Niech ten trudny do zaakceptowania" "lokator" nie przesłoni nam radości życia i szczęścia.
Pozdrawiam wszystkie koleżanki z forum oraz Wasze rodziny. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
-
Dziewczyny mam takie pytanie do tych operowanych w gliwicach bo jutro mam kontrole chirugiczna a nie moge sie tam dodzwonić mianowicie gdzie to jest- pietro gabinet i ile trwa taka wizyta czy robia usg ew biopsje węzłów czy trzeba byc na czczo i inne spostrzezenia jskie macie po chirurgu w gliwicach bede wdzieczna za cokolwiek
Ps gratuluje ze to nie rak
-
Kalmara odsypiaj szpital,odpoczniesz,odpoczynek tez potrzebny jest nam wszystkim. :)
-
a tu życie bywa przewrotne . Odsypiaj. Sama odsypiam szpital :(
-
dziękuje Kalmara , ja też się cieszę chociaż byłam przygotowana też i na inną wersje wydarzeń, ale jest ok. to idę wreszcie odespać ostatni tydzień. :)