Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
a tu życie bywa przewrotne . Odsypiaj. Sama odsypiam szpital :(
-
dziękuje Kalmara , ja też się cieszę chociaż byłam przygotowana też i na inną wersje wydarzeń, ale jest ok. to idę wreszcie odespać ostatni tydzień. :)
-
Vistoria13 bardzo sie cieszę. Super wieści naprawde. Kurczę aż milo czyta sie takie posty :)
-
Kalmara wrocilam z wizyty kontrolnej u chirurga,wynik histop.odebrany,nic nie ma,jest czysto.Wiadome,ze mam brac leki z uwagi na calkowita resekcje tarczycy,blizna juz sie goi,wszystko dobrze. :)Ale i tak dziewczyny bede na tym forum Was odwiedzac. :)
-
Iwi29,żeby psychicznie to ogarnąć trzeba czasu, spokoju, pomocy bliskich i ułożenia tego sobie w głowie. Dlaczego ja, dlaczego mnie to spotkało, co będzie jutro, coś CIĘ za kłuje i wariujesz:) Pewnie im dłużej po operacji i jodzie to człowiek się wycisza. Ja byłam operowana w marcu, rak brodawkowaty , we wrześniu wróciłam do pracy ale jeszcze tego nie przetrawiłam :(
Forum bbb.pomoga
-
Powiedz mi jak sobie radzisz psychicznie? Bo ja wysiadam :(
-
Iwi29 jak na biopsji nie mieli wątpliwości, że to rak brodawkowaty to na hist-pat też tak będzie. Też się bałam, że na hist-pat może się okazać, że wyjdzie gorszy typ, ale niepotrzebnie.
Ja miałam przerzut 2mm do jednego węzła chłonnego, którego niestety nikt nie widział na USG, dopiero podczas biopsji przy operacji go wyczaili i wycieli mi przez to też wszystkie węzły po stronie lewej.
Trzymam kciuki, żeby u Ciebie okazało się, że to mikrorak i wraz z operacją skończyła się Twoja przygoda z rakiem :)
-
To jeszcze trochę sie podenerwujesz :( trzymam kciuki i czekam na wieści
-
Kalmara o 19.50 mam wizyte,po 18 jade juz.Jak wroce wieczorem napisze jak wyniki.
-
Massie8989. Ale powiedz mi.... Jesli na biopsji wyszedl rak brodawkowaty to po f
Histo oato. Moze wyjsc cos innego np gorszy typ, odmiana ? A Ty musialas jakis przerzut? Przepraszam ze tak dopytuje ale strasznie sie denerwuje :(